Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:02 H
El pilot Gerard de la Casa, durant la seva participació a la prova d'Alp. (Foto: Gedith Center)
El vehicle pilotat per Edgar Montellà. (Foto: Fotoesport)

De la Casa manté el lideratge malgrat cedir la victòria a la Pujada Alp 2500

Andorra la Vella.- Els pronòstics es va complir en la XIII Pujada Alp 2500, un dels escenaris més ràpids del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya, i Gerard de la Casa (Ford Festa WRX - Baporo Motorsport) va cedir de manera més clara del que és habitual davant les prestacions del Porsche pilotat per Jordi Gaig. Tot i això, De la Casa segueix al capdavant, per la mínima, de la classificació provisional del català de l'especialitat de la present temporada, una vegada disputats els quatre primers 'meetings' del certamen. Al seu torn, Edgar Montellà (Speedcar-Pep Motor) va acabar la seva participació a la prova, amb una tercera posició a la classificació absoluta i al segon lloc de la categoria CM. El pilot d’Encamp va acabar molt satisfet del ritme de competició i sobretot perquè a cada cursa està una mica més a prop de Jordi Vilardell.

Com comentava el pilot de Gedith Center, l'ajuda atípica (en forma de pluja per exemple) que necessitava per igualar les condicions de la pugna pel triomf, es va avançar unes hores i totes les pujades es van disputar amb l'asfalt sec. "Analitzant cronos d'edicions anteriors, és evident que la prova d'Alp va com a anell al dit al Porsche de Jordi (Gaig), a les darreres edicions va estar lluitant pel triomf absolut i en alguna ocasió ho va aconseguir. Aleshores, les nostres possibilitats en un traçat d'aquestes característiques disminueixen considerablement", ha valorat De la Casa que ha afegit que la pluja de dissabte els va donar esperances, però que el canvi de temps al final no els va acompanyar.

Un cop superat el repte d'Alp, De la Casa i el seu equip començaran a treballar en la posada a punt de la mecànica per afrontar en les millors condicions possibles la 50a Pujada a Chantada, vàlida per al Campionat d'Espanya de Muntanya. La prova gallega, organitzada per l'escuderia de la localitat que dona nom a la pujada, té connotacions semblants a Alp.

Al seu torn, Montellà  ha valorat "de manera molt positiva" la participació a Alp, i ha manifestat que espera amb ganes la propera cita per demostrar la bona progressió.