Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:20 H
L'esquiador andorrà Joan Verdú. (Foto: Christophe Pallot / Agence Zoom)

Verdú evoluciona favorablement després de la lesió i torna a l'activitat física

Andorra la Vella.- Joan Verdú s'està recuperant molt bé de la seva lesió d'esquena per la qual va ser operat. L'andorrà, que va tenir un primer procés de descans obligatori, va tornar a poc a poc a l'activitat física i la passada setmana ja va fer una mica d'esquí lliure a Hintertux (Àustria) per tenir un primer contacte i certificar que la recuperació va pel bon camí.

L'equip de Verdú va estar la passada setmana a Àustria per provar el material de botes per tenir-ho tot enllestit de cara a la pretemporada a Nova Zelanda. Aprofitant el viatge, l'andorrà es va desplaçar a la glacera d'Hintertux per esquiar i fer unes baixades lliures. "La idea era provar l'esquena de Verdú, que ja comencem a estar a un període per poder testar, sempre amb el vistiplau mèdic", ha explicat el fisioterapeuta de la FAE, Pol Ferrer.

Verdú va realitzar tres dies d'esquí lliure. "És d'hora per dir-ho perquè la intensitat no ha estat molt alta i les condicions de neu han sigut molt fàcils, però la veritat és que l'esquena està responent molt bé. No hi ha molèsties, estem fent les coses com toquen i la resposta d'aquest primer contacte amb la neu és molt bona", ha destacat Ferrer, que ha insistit en el fet que la intensitat ha estat "baixa" i que les condicions de neu eren "fàcils i poc exigent per l'esquena, com ha de ser, perquè hem d'anar progressivament", ha manifestat.

"Som optimistes per seguir demanant una mica més als físics, pujar un puntet la intensitat, i ens dona garanties de cara a Nova Zelanda per poder marxar allà amb les condicions òptimes per entrenar allà amb una pretemporada normal", ha dit Ferrer.

Pròximament, Joan Verdú tornarà a visitar a la doctora que el va operar per continuar amb la supervisió del seu cas.