Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:34 H
Xavi Cardelús agafant una curva en el circuit d'Assen. (Foto: )
Així ha quedat el turmell del pilot Xavi Cardelús després de la seva caiguda a Assen. (Foto: )

Xavi Cardelús cau i haurà de passar pel quiròfan

Andorra la Vella.- Xavi Cardelús haurà de passar pel quiròfan. El pilot de Moto2 ha patit una caiguda a la primera sessió d'entrenaments d'aquest dissabte en el gran premi d'Assen. Això li ha provocat diverses fractures en el turmell dret que li impediran córrer la cursa i que l'hagin d'operar dilluns.

El pilot andorrà ja ha sortit força dolorit en el primer entrenament d'aquest dissabte a causa dels cops rebuts que li va causar la caiguda del divendres. Tot i aquestes dificultats, el pilot ha pogut fer una primera tanda inicial de 8 voltes en la qual ha aconseguit retallar una dècima de segon del temps del divendres amb un registre d'1’37.709. Quan ha tornat a sortir a pista a pocs minuts abans que arribés el final, estava rodant en grup i millorant els seus parcials, però ha perdut el control de la seva Kalex al revolt número 7. La caiguda ha estat més seriosa que la d’ahir i ha quedat estès i molt dolorit.

Un cop portat al centre mèdic i, posteriorment a l’hospital d’Assen, li han fet diferents proves que han determinat diverses fractures al turmell.

“És una punyeta, però el Gran Premi d'Assen s’ha acabat per mi. Aquest matí he tornat a caure i m’he fet mal. No pilotava amb comoditat pel dolor dels cops de la caiguda d’ahir, malgrat que a la primera sortida a pista he millorat en una dècima el temps d’ahir", ha explicat Cardelús, que ha agregat: "Em fa molta ràbia perquè tant ahir com avui abans de les caigudes, estava rodant bé i escurçant diferències respecte dels primers classificats.”