Diumenge 08 de setembre de 2024
|
06:55 H
El ministre de Turisme, Jordi Torres; la directora de banca privada país d'Andbank, Maria Suárez; el responsable de l'empresa organitzadora Occisport, Pepe Cuevas; el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d'Ordino, Jordi Serracanta; el cònsol major i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat i Sofia Cortesao; i l'exciclista i creador de la Purito, Joaquim 'Purito' Rodríguez, en la presentació de la Purito 2024. (Foto: E. M.)
El ministre de Turisme, Jordi Torres; la directora de banca privada país d'Andbank, Maria Suárez; el responsable de l'empresa organitzadora Occisport, Pepe Cuevas; i l'exciclista i creador de la Purito, Joaquim 'Purito' Rodríguez, durant la presentació de la Purito 2024. (Foto: E. M.)
L'exciclista i creador de la Purito, Joaquim 'Purito' Rodríguez. (Foto: E. M.)
Els assistents a la presentació de la Purito 2024. (Foto: E. M.)

La Purito 2024 comptarà amb més de 1.600 inscrits i la presència d'Óscar Freire

Escaldes-Engordany.- La 8a edició de la Purito ha estat presentada aquest dimecres a la seu del patrocinador principal de la cita, Andbank, donant a conèixer els ja 1.600 inscrits i el convidat especial d'enguany, el triple campió del món de ciclisme en ruta, Óscar Freire. "Actualment, tenim 1.100 participants en la distància de 4,8 quilòmetres; 400 inscrits en la de 3,5 quilòmetres; i 120 en la d'1,7 quilòmetres, el que significa que estem a un 10% per sobre de l'any passat" ha revelat el responsable de l'empresa organitzadora Occisport, Pepe Cuevas. La principal novetat és la modificació de dates per garantir la participació de corredors de la MotoGP com Aleix Espargaró o Pedro Acosta. Així doncs, la cursa passa a organitzar-se una setmana més tard de l'habitual, en concret el cap de setmana del 10 i 11 d'agost, sent diumenge el dia de la pujada. "Soc un enamorat de les motos (...) i crec que li han donat molt al ciclisme i a Andorra també, llavors crec que mereixien aquest homenatge de canvi de dades" ha esmentat el creador de l'esdeveniment, Joaquim 'Purito' Rodríguez.

Tot i que s'hauria de celebrar el 10è aniversari de la cursa, la pandèmia va obligar la seva aturada durant dos anys d'un esdeveniment que cada vegada aplega a més ciclistes al país que volen passar el dia visitant els sis ports que s'inclouen en el traçat. "Tots ens preguntem quin és el secret d'aquest èxit, i només hi ha una resposta: el poder de convocatòria del Joaquim (Rodríguez) que és inigualable" ha esmentat la directora de banca privada país d'Andbank, Maria Suárez. En aquest sentit, el 94% dels assistents de l'edició 2023 eren turistes que van pernoctar al país unes tres nits de mitjana, segons ha revelat el ministre de Turisme, Jordi Torres. Enguany, s'espera repetir les xifres amb els participants que per l'instant venen de 18 països diferents d'entre Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica. Cites com la Purito consoliden al país com un destí "excel·lent per als esports d'alta muntanya" ha mencionat Torres.

Homenatge al voluntariat

Aquest vuitè any no només servirà per fer-li un reconeixement als motoristes, sinó també a les desenes de voluntaris que participen any darrere any i que donen el seu suport incondicional a la cursa. Especialment, s'ha volgut realitzar aquest reconeixement a un dels voluntaris més importants des de la primera edició, José Teja, qui va morir fa cinc mesos de forma sobtada. "Voldria fer-li un homenatge amb ell i al col·lectiu" ha decretat Cuevas.

Mateix recorregut, més intensitat

Com ja és habitual, el traçat de la Purito continua mantenint-se amb sortida a l'avinguda Verge de Canòlich, 50 (Sant Julià de Lòria) i arribada als Cortals d'Encamp. Els ciclistes hauran de travessar per sis ports (Alt de la Rabassa, Coll de la Gallina, Alt de la Comella, Collada de Beixalis, Coll d'Ordino i els Cortals d'Encamp). L'emoció estarà donada per la presència dels motoristes, Rodríguez i Freire, qui patiran i gaudiran a parts iguals, segons ha qualificat el guanyador de dos UCI WorldTour.

Cal destacar que durant el dissabte 10 es portaran a terme diferents activitats prèvies a Sant Julià i Encamp com el tradicional 'Briefing' (plaça de la Germandat, 18 hores) o la gimcana infantil (parc de l'Ossa, de 10 a 12 hores). Finalment, l'entrega de dorsals es realitzarà a la casa Comuna laurediana de 10 a 20 hores (dissabte 10).