Dimecres 17 de juliol de 2024
|
13:03 H
El nedador Patrick Pelegrina. (Foto: FAN)

Pelegrina queda 4t al Campionat d'Espanya, però no arriba a la mínima per París 2024

Andorra la Vella.- El segon dia del 111è Campionat d'Espanya Absolut d'estiu 'Open Trials París 2024', a la ciutat de Palma (Mallorca) ha deixat a un altre nedador tricolor sense assolir la mínima olímpica per a París 2024, Patrick Pelegrina. Després de la desfeta de dimarts per només una centèsima, l'estratègia de participació consensuada entre l'esportista i la seva entrenadora Consol Issac del CE Mediterrani, li ha representat el 4t lloc de la classificació (entre 40 participants) en la prova de 100 metres braça del Campionat d'Espanya.

El tricolor ha nedat pel carrer sis de la final A de la prova per finalitzar a només una posició del podi (1.02.51 - +0,64 d'escletxa i 753 punts AQUA). El títol de campió d'Espanya ha estat per a l'espanyol Carles Coll (1.00.63 - 825 punts AQUA). Els tres primers classificats han nedat en temps per sobre dels 800 punts. Pelegrina l'ha tret -0.49 segons al 5è classificat.

Durant la sessió de matí, l'andorrà s'ha classificat amb la segona millor marca dels competidors no espanyols. El polonès Dawid Wiekiera, ha estat l'altre classificat forà i finalment, durant la final, s'ha titulat subcampió d'Espanya. Pelegrina ha nedat la segona de les quatre sèries preliminars pel tercer carrer de deu disponibles. Ha finalitzat la prova amb el mateix temps de la final (1.02.51 - 753 punts AQUA), a +1.30 del primer classificat.

El nedador finalitza així el campionat sense haver assolit la mínima olímpica per a París 2024, que era l'objectiu principal, igual que li ha passat a Tomàs Lomero al Campionat d'Europa de Belgrad. Amb tot, Pelegrina podria arribar a jugar la mateixa carta que Lomero amb les places d'universalitat. Amb 762 punts, resta al capdavant de la classificació del rànquing nacional per punts AQUA de nedadors andorrans elegibles per a optar a les places.