Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:07 H
El cònsol major de Sant Julià de Lòria i president de Sasectur, Cerni Cairat, i el president federació catalana esports d'hivern (FCEH), David Samper, signant el conveni aquest dimecres. (Foto: C. G.)
Foto de família amb els esquiadors catalans. (Foto: C. G.)
El cònsol major de Sant Julià de Lòria i president de Sasectur, Cerni Cairat, i el president federació catalana esports d'hivern (FCEH), David Samper, el director de LAUesport, Oscar Balcells, el director Naturland, Xabier Ajona, el director tècnic NEC La Rabassa - Naturland, Joan Erola després de la roda de premsa d'aquest dimecres. (Foto: C. G.)
El cònsol major de Sant Julià de Lòria i president de Sasectur, Cerni Cairat, i el president federació catalana esports d'hivern (FCEH), David Samper, el director de LAUesport, Oscar Balcells, el director Naturland, Xabier Ajona, el director tècnic NEC La Rabassa - Naturland, Joan Erola després de la roda de premsa d'aquest dimecres. (Foto: C. G.)

Conveni entre Sasectur i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern per potenciar i acollir l'esquí de fons a Naturland

Sant Julià de Lòria.- La signatura del conveni entre Sasectur i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern (FCEH) ha tingut lloc aquest dimecres a les instal·lacions de Naturland, amb l'objectiu d'acollir els esquiadors d'esquí de fons catalans per entrenar a l'espai lauredià. L'acord inclou el director tècnic del NEC La Rabassa - Naturland, Joan Erola, com a coordinador tècnic i d'acompanyament dels esportistes andorrans i catalans, l'ús de les instal·lacions de Naturland com a refugi d'entrenament en alçada i assegura una ubicació d'entrenament per a la federació catalana. "Per a nosaltres és un gran pas per continuar posicionant Naturland i Sant Julià com a centre esportiu de referència al Pirineu", ha destacat el president de Sasectur i cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat, en el marc de la roda de premsa d'aquest matí. Així, el conveni té una vigència d'un període d'un any "revisable i renovable" esperant que "els resultats siguin satisfactoris", ha assenyalat.

L'altra part de la signatura, el president de la FCEH, David Samper, ha destacat l'objectiu que es van marcar fa dos anys, que consistia a "potenciar la tecnificació de l'esquí de fons i hi hem destinat el màxim de recursos que tenim". Arribats a aquest punt, Samper ha recalcat els milers de quilòmetres que havien de fer a diferents països per dur a terme els entrenaments i tecnificació, i ara "estem aquí per ells". Així, el president ha acabat el seu discurs ressaltant la importància de la signatura d'aquest conveni, que permetrà als seus joves "créixer com a esportistes i com a persones".

Per part de Naturland, el director, Xabier Arjona, ha volgut agrair la confiança i ha anat més enllà ressaltant que l'acord "no deixa de ser un reconeixement com a instal·lació capaç d'acollir equips i projectes de futur". Ha promès "continuar treballant" per millorar la qualitat que "necessita un acord com aquest".

Seguint aquesta línia, el director de LAUesport, Òscar Balcells, ha volgut donar rellevància al paper del director tècnic del NEC La Rabassa -Naturland, Joan Erola, que va permetre "obrir la porta" de la col·laboració i que per al club "enteníem que era un profit per als nostres esportistes", ja que "a curt i mitjà termini" donava resposta a "aquelles edats que estaven en el pas del servei de club i del servei en l'àmbit federatiu".

Finalment, Erola ha volgut ressaltar la dificultat que suposa al sud d'Europa "tirar endavant" l'esquí de fons, en comparació amb l'esquí alpí que "té molts més recursos", però que aquest conveni pugui demostrar i assegurar als esquiadors d'esquí de fons que "tenen un recorregut en la seva formació". El director tècnic ha volgut concloure el seu discurs enviant un missatge als joves esquiadors presents advertint-los que han de "respondre a tot això, perquè és una gran oportunitat".