|
06:00 H
Un instant de la Trail 100 Andorra UTMB. (Foto: Carles Iturbe)

Nou èxit de participació en la Trail 100 Andorra by UTMB

Ordino.- La 4a edició del Trail 100 Andorra by UTMB ha finalitzat amb una participació de 3.000 corredors que han gaudit de les cinc distàncies durant tot el cap de setmana, amb curses de muntanya pura en un entorn majestuós i centre neuràlgic a Andorra. Un any més, l'esdeveniment ha tingut un fort perfil internacional amb la presència del 96% d'atletes estrangers de 56 països diferents i una participació femenina pròxima al 20%. Les distàncies de 105 km, 50 km i 20 km es van exhaurir en només 8 setmanes el gener passat, i el mateix va passar amb la nova distància de 80 km. La redissenyada distància Trail 10K (anteriorment Family 7.5 km) també va exhaurir dorsals, en aquest cas al gener.

La rapidesa en completar les places màximes permeses ressalta, d'una banda, l'interès creixent per aquest esport, però també la bona salut d'aquest esdeveniment. Un fet que ho fa palès és la confiança que els corredors van demostrar a l'equip organitzatiu completant les inscripcions per la nova distància, la Trail 80K, quan els recorreguts ni tan sols havien estat anunciats. Els corredors més joves també van poder gaudir del trail running amb la Trail 100 Kids Race, celebrada divendres passat a Ordino, amb un recorregut apte per a tothom i un ambient familiar excel·lent.

El director regional sènior a Andorra, Espanya, Itàlia i Portugal per a The Ironman Group, Agustí Pérez, ha valorat molt positivament l'edició, esmentat que "de la Trail 80K i la Trail 10K ha completat una festa del trail amb rècord de participació". Un cap de setmana "brillant", on els atletes han pogut gaudir del "meravellós territori andorrà i de l'excel·lent ambient de trail a Ordino". "Estem molt il·lusionats amb continuar creixent i treballant pel futur de la mateixa manera com ho estem fent ara, amb responsabilitat i coherència" ha destacat. Així doncs, Pérez ha volgut agrair a tota la comunitat andorrana i trailera per crear "una simbiosi perfecta entre col·laboradors, participants, voluntaris i públic, fent que la cursa sigui un èxit".

Hartmuth i Garner es pengen l'or

Així com va passar el 2023, la cursa més llarga, l'Ultra 105k, va ser emocionant fins al final, amb una bona lluita durant tota la cursa. En aquesta ocasió, el guanyador de l'edició anterior, Ben Diham, va lluitar per mantenir el títol de líder contra el jove americà Zackary Garner, que finalment va guanyar la prova reina amb un temps de 13 hores i 17 minuts. En categoria femenina, va ser l'alemanya Katharina Hartmuth qui va guanyar la prova amb un temps de 15 hores i 28 minuts, després de liderar amb solvència tota la jornada.