Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:59 H
Un instant de la Maxiavalanche celebrada al Bike Park de Pal Arinsal. (Foto: Grandvalira Resorts)

Més de 1.500 riders acudeixen a la Maxiavalanche durant tot el cap de setmana

La Massana.- El Bike Park de Pal Arinsal ha estat aquest cap de setmana l'escenari de la Maxiavalanche, la primera competició de BTT de la temporada i que també ha servit per iniciar l’estiu a l’estació. Novament, la prova ha estat tot un èxit de participació, amb 500 riders disputant totes les curses de les diferents categories, entre elles prop d’un centenar que van formar part el dissabte de la Mega Kids Commencal. Així mateix, des de divendres i fins diumenge, més de 1.500 riders han passat pel Bike Park de Pal Arinsal en el que ha estat un gran primer cap de setmana de temporada d’estiu.

El programa de la competició es va iniciar divendres amb l’obertura del Bike Park per la pràctica dels entrenaments lliures i va continuar dissabte al circuit Maxiavalanche on s’han celebrat totes les proves, amb sortida al Pic del Cubil i arribada al poble de la Massana, cobrint un desnivell total de 900 metres. La primera d’elles va ser el Mega Kids Commencal on els infants van competir en les categories U9, U11, U13 i U15, seguida de la Dual Slalom, una prova eliminatòria en què dos riders descendeixen simultàniament per circuits idèntics i paral·lels.

El mateix dissabte es van realitzar els descensos de posicionament per determinar l’ordre de sortida de les curses principals del diumenge. Finalment, s’han disputat les categories Maxi Elite, e-Maxi (per a bicicletes elèctriques), Maxi Challengers, Dones, Masters 50 & 60, i Maxi Amateurs.

Una temporada plena d'acció

Pal Arinsal ha donat el tret de sortida a la seva temporada d’estiu amb la Maxiavalanche, destacant novament la bicicleta de muntanya com una de les seves activitats principals. L’esdeveniment ha coincidit amb l’obertura del Bike Park, que tornarà a obrir dissabte vinent, i ho farà ja cada dia fins al 8 de setembre, tret del 25 d’agost a l’1 de setembre que els circuits estaran tancats al públic amb motiu dels Mundials de BTT. A partir del 9 de setembre, el Bike Park obrirà els caps de setmana fins al 13 d’octubre.

La temporada estarà plena de competicions emocionants. Un dels moments més esperats serà, precisament, els Campionats del Món UCI de BTT, que tindran lloc del 26 d’agost a l’1 de setembre, atraient els millors ciclistes de muntanya del món que es disputaran els mallots de l’arc de Sant Martí de les 5 disciplines que es disputaran. A més, Pal Arinsal acollirà les Epic Series del 3 al 6 de juliol, garantint una temporada plena d’adrenalina i esports de muntanya.

El forfet de Temporada Bike Pass permet gaudir del Bike Park de forma il·limitada durant tot l’estiu, a més d’incloure altres avantatges com l’accés als remuntadors durant la setmana que es disputarà la Copa del Món de BTT o l’ús també il·limitat de qualsevol dels remuntadors operatius durant l’estiu a Grandvalira i Ordino Arcalís.