Divendres 18 d'octubre de 2024
|
11:10 H
Iván Gil durant un dels entrenaments del mes de juny. (Foto: FC Andorra)

Iván Gil deixa l'FC Andorra després de tres temporades

Andorra la Vella.- Resolt el secret a veus. El migcampista Iván Gil posa punt final a la seva trajectòria amb l'FC Andorra després de tres temporades vestint la samarreta tricolor. El de Viladecans, que en l'antepenúltim duel del curs contra el Burgos va complir els 100 partits amb l'entitat, ha viscut una trajectòria clarament ascendent convertit enguany en un dels fixos en l'onze titular i acabant la temporada com a màxim golejador de l'equip. Ara, empren un nou repte en el seu debut a Primera Divisió, concretament a la Lliga EA Sports, mentre que l'entitat tricolor pateix la seva cinquena sortida 19 dies abans de l'obertura del mercat de fitxatges d'estiu.

El migcampista de Viladecans va arribar al Principat l'estiu de 2021 procedent del filial de l'Espanyol, i des d'aleshores, ha jugat 102 partits amb la samarreta del FC Andorra, en els quals ha anotat 18 gols. En la seva primera temporada, Gil va ser protagonista del primer ascens de la història tricolor al futbol professional, categoria on també ell va debutar en el curs 2022/23. Enguany, ja amb el '10' a l'esquena, Gil ho ha jugat pràcticament tot (només ha vist un cop la derrota en lliga) i, explotant el seu potent xut a mitjana distància, una de les seves grans virtuts, ha acabat el curs com a màxim realitzador tricolor amb sis dianes (set si comptem el gol a les semifinals de la Copa Catalunya).

Des del club volen agrair-li la seva professionalitat i feina feta durant el temps que ha estat a l'entitat, així com li desitgen molta sort de cara al futur. La seva nova casa està a las Palmas de Gran Canària, un equip que encara està sense entrenador després de la partida de García Pimenta. Els 'pío-pío' no han tingut la millor temporada, però esperen poder formar una bona plantilla durant el mercat, on ja es rumoreja les altes de Manu Fuster (ex migcampista de l'Albacete), Iván Cédric (davanter del Real Valladolid) i Álex Muñoz (ex defensa del Llevant).