Dissabte 27 de juliol de 2024
|
06:16 H
Les alineacions del duel Espanya - Andorra just abans de l'inici del partit. (Foto: Xavi Miró / FAF)
'Ludo' rebent el braçalet de capità en el seu darrer partit amb la tricolor. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Un instant del matx Espanya - Andorra al Nuevo Vivero. (Foto: Xavi Miró / FAF)

Espanya torna a golejar a Andorra abans de l'Eurocopa (5-0)

Andorra la Vella.- La Selecció Absoluta masculina ha caigut per 5-0 en un partit amistós davant una Espanya que aspira a ser de les favorites de cara a l'Eurocopa. Tot i que els de Koldo Alvarez de Eulate van arribar al descans amb un desavantatge mínim que Mikel Oyarzábal es va encarregar d'agreujar amb un hat-trick en un Estadi Nuevo Vivero a vessar. A banda, ha estat un enfrontament històric per al país, just en el 20è aniversari de l'amistós jugat el 5 de juny del 2004 a Getafe i també perquè es tractava del darrer partit de Ludo amb la tricolor, que acaba, comptant el matx de dijous, amb 47 internacionalitats.

Era d'esperar que Espanya es fes propietària de la pilota des del xiulet inicial davant una Andorra que no ha pogut comptar amb Berto Rosas per baixa de darrera hora. Els de Luis de la Fuente han tancat els tricolors al seu mig del camp, però els tricolors han defensat amb ordre, contundència i sense concedir gaires espais. Sense gairebé possessió i dedicant-se a defensar, però sempre que ha pogut, ha buscat la porteria contrària amb valentia. Al minut 34, un servei en llarg d'Íker ha acabat a peus de 'Cucu' Fernández, que ha trepitjat àrea i ha xutat ras i creuat. Amb tot, Dani Raya ha reaccionat ràpidament i ha pogut aturar una gran ocasió per a la tricolor que haurà suposat l'empat.

Poc després, la rèplica de 'La Roja' suposava el 2-0 que finalment no va pujar al marcador per un Álvaro Morata en fora de joc. Els canvis de De la Fuente a la segona part han canviat la dinàmica. Principalment donant entrada al migcampista de la Real Sociedad, que al minut 7 de la represa ha marcat el segon per a Espanya, després d'una assistència de Morata des de la línia de fons. Escassos minuts després entrava el jove Fermín, que s'ha convertit en el millor aliat el capità 'txuri-urdin'. Una magnífica assistència del jugador del Barça ha deixat Ferran Torres davant Josep Gomes i de primeres, ha servit el gol en safata de plata a Oyarzábal, que ha fet el 3-0 a plaer.

El mateix jugador basc va arrodonir la seva gran actuació al '72 amb un altre gol que suposava l'hat-trick, després d'un refús impossible de Josep Gomes a rematada de Fermín. Ludo ha entrat al terreny de joc substituint Chus Rubio ('79) per jugar els últims minuts de la seva carrera com a jugador de la Selecció. Amb aquesta, tanca dues dècades defensant la samarreta tricolor i 47 partits com a internacional.

Amb tot, Espanya ha continuat fent la seva i encara ha aconseguit un gol més, el cinquè, obra de Ferran Torres després d'una gran assistència del central blaugrana. Una gran festa per a Espanya, que a menys de dies de l'Eurocopa se sap que anirà a totes. Per la seva banda, Andorra es desplaça ara a Múrcia per disputar un altre amistós el pròxim dimarts a la Nueva Condomina contra Irlanda del Nord.