Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:53 H
Guardonats de la categoria U17. (Foto: E. M.)
La directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez; el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Cerni Cairat; i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao, durant l'entrega de premis de temporada de la FAE. (Foto: E. M.)
Els guardonats dels esquí clubs infantils del país. (Foto: E. M.)
Un instant de la gala anual d'entrega de premis de la FAE. (Foto: E. M.)
Guardonades de la categoria U21. (Foto: E. M.)

La FAE guardona l'esforç de tots els seus federats

Escaldes-Engordany.- La Federació Andorrana d'Esquí (FAE) ha celebrat aquest dimarts al vespre a la sala del Prat del Roure la seva gala anual de premis on han estat presents tots els guardonats d'enguany des de la Copa U10 i l'esquí escolar fins a les categories més veteranes. Així doncs, han estat presents la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; representants dels set comuns; representants dels patrocinadors de la federació i els esquiadors que formen part d'aquesta entitat esportiva. Tot just després, s'ha iniciat amb la gala de la seu dels Mundials d'esquí alpí 2029 des de Reijkiavik (Islandia) on estan presents el cap de Govern, Xavier Espot; el director general de Grandvalira i màxim responsable de la candidatura, David Hidalgo; i la directora de màrqueting de Grandvalira i d'Andorra 2029, Elisabeth Pérez, així com altres representants del Principat.

L'esdeveniment ha iniciat amb unes paraules de la FAE, on s'ha esmentat que, tot i el gran problema d'enguany de la manca de neu, s'ha pogut assolir una temporada amb molt bons resultats com els de Joan Verdú i Gina del Rio. A més, s'ha agraït el suport dels centres educatius, comuns, Govern, els coprínceps i els patrocinadors privats pel suport atorgat als esquís club del país. Tot seguit, l'eufòria i l'alegria dels esportistes ha aclaparat la sala escaldenca, on la gran majoria han pogut pujar al podi i han rebut els premis per part de les autoritats. Un moment per compartir amb familiars i amics després de l'esforç realitzat durant més de vuit mesos, molts d'ells havent-ho de combinar amb els estudis. I és que han estat molts els guardonats en les modalitats d'esquí alpí, snowboard, esquí de fons i freestyle.

Finalment, s'ha acabat amb el reconeixement de l'esquí escolar als centres educatius del Lycée Comte de Foix, Àgora Andorra i el col·legi espanyol Maria Moliner, qui han rebut una copa honorifica, a més de la revelació dels diferents becats de la temporada vinent. El colofó d'or l'ha posat el pica-pica al vestíbul del complex tot just abans de l'anunci dels resultats de la seu dels Mundials d'esquí alpí 2029.