Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:05 H
El pilot Xavi Cardelús durant els entrenaments a Mugello. (Foto: Cardelús Racing Team)

Intensos primers entrenaments de Cardelús a Mugello

Andorra la Vella.- Els primers entrenaments previs del Gran Premi d'Itàlia disputats aquest divendres al circuit de Mugello, han estat força intensos per a Xavi Cardelús, que n'ha dedicat una part important a provar diferents solucions tècniques a la seva moto per definir la seva posada a punt.

El millor registre del dia l'ha fet a la segona sessió i ha estat força aviat, ja que a la seva primera sortida a pista ha marcat un 1'53.064 amb força rapidesa i les dues voltes posteriors les ha fet al mateix ritme. Aquest registre, vuit dècimes més baix que la seva millor volta del matí, l'ha acabat deixant a poc més de dos segons del cap de la classificació. A partir d'aquest moment, el plantejament del treball ha canviat radicalment i el pilot s'ha dedicat a provar diferents coses dels 'settings' de la seva Kalex pensant en la resta del cap de setmana.

A l'entrenament lliure del matí, Cardelús ha fet disset voltes al circuit de Mugello i ha aconseguit el seu millor registre a la segona sortida a pista. El temps ha estat de 1'53.893 i tot i que l'ha situat a dos segons i mig del millor registre de la sessió, l'ha deixat a poc menys d'un segon de la 20a posició. La primera sortida l'ha dedicat a familiaritzar-se amb un recorregut força tècnic i exigent.

El pilot de Fantic Racing comenta que "ha estat un dia intens i un pèl complicat, sobretot a la sessió del matí quan, del que es tractava, era d'acostumar-me al traçat que no és un dels meus preferits". "A la tarda hem plantejat una estratègia força diferent", ha afegit i ha comentat que "un cop aconseguit un bon registre, ens hem dedicat a provar diferents coses per acabar de definir els reglatges de la moto. Aquestes proves no han estat del tot positives, però ens han marcat força el camí a seguir de cara a demà i a la cursa".