Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:37 H
El president del comitè organitzador, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; i el director general d'Andbank, Carlos Aso, amb el cartell del compte enrere d'Andorra 2025 i el logotip oficial de la cita. (Foto: E. M.)
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, en un instant del seu discurs. (Foto: E. M.)
L'estàtua del compte enrere amb el logotip dels Jocs dels Petits Estats d'Europa Andorra 2025. (Foto: E. M.)
En el compte enrere d'Andorra 2025, d'esquerra a dreta, el conseller de Canillo, Joan Antoni Rodríguez; la cònsol major de la Massana, Eva Sansa; la cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada; el cònsol menor d'Encamp, Xavier Fernàndez; el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí; la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Sofia Cortesao; el president del comitè organitzador, Xavier Espot; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; i el director general d'Andbank, Carlos Aso; el conseller de Turisme i Esports d'Ordino, Jordi Serracanta; i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes. (Foto: E. M.)
El director general d'Andbank, Carlos Aso, durant el seu discurs. (Foto: E. M.)

El compte enrere d'Andorra 2025 s'emmarca en la millora de les instal·lacions

Escaldes-Engordany.- Queden menys de 365 dies per a tret de sortida dels Jocs dels Petits Estats 2025 que es duran a terme al Principat. Així doncs, s'ha donat per inaugurat l'any previ de preparació a l'esdeveniment aquest dilluns al matí a la plaça Centre de Negoci d'Andbank, on han assistit la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; el president del comitè organitzador, Xavier Espot; i el director general d'Andbank, Carlos Aso, a més del president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí i representants dels set comuns i totes les federacions que participaran en aquesta cita. El principal focus, però, ha estat la millora de les instal·lacions, així com l'arranjament del conjunt de factors perquè les delegacions desplaçades gaudeixin de "l'hospitalitat i bons esdeveniments que podem organitzar al país" ha mencionat Aso. Les obres de l'Estadi Comunal per a la millora del tartan és una de les qüestions més importants, on des del ministeri han destacat que, tot i la voluntat de voler ajudar, encara "hi ha una conversa pendent amb el comú d'Andorra la Vella" ha explicat Bonell. "Des del comitè organitzador s'havien previst unes millores de cara a l'atletisme, des del comú em consta que també ho volen fer per arribar a temps als Jocs dels Petits Estats i veurem si podem col·laborar-hi" ha destacat, afegint que tot depèn de les inversions a realitzar.

El discurs inaugural ha estat donat per Aso, Bonell i Espot, on tots tres han incidit en la importància de l'esdeveniment, tant en l'àmbit organitzatiu com en l'esportiu. "Andorra ha canviat molt en 20 anys" ha afirmat la ministra. En aquest sentit, ha destacat la millora de les instal·lacions esportives, així com en les ajudes a les federacions i als esportistes, els quals van "íntegrament a ells" per poder comprar el material que necessitin i assolir els resultats més alts possibles. "Les persones que van estar el 2005 veurà moltes diferències" ha recalcat. Per la seva part, Espot ha declarat que l'any que queda al davant servirà per "polir i acabar de posar al seu lloc els detalls". "La implicació de la població en general és total" ha al·legat en referència als esportistes, voluntaris (els quals es calculen que seran entre 400 i 500 persones), organització i premsa, entre altres posicions. Així doncs, la missió principal d'aquesta cita internacional és "que el nostre país quedi el millor possible, que se'n parli bé".

Als jocs de Malta 2023, es van desplaçar 70 persones entre tots els integrants de les delegacions. La voluntat és que l'any vinent pugi la xifra fins als 150-180 integrants, perquè "aquesta és la nostra competició i no és el mateix uns Jocs Olímpics" ha valorat el president del comitè organitzador. "Crec que és el lloc idoni (Jocs dels Petits Estats), i a Andorra, encara més perquè un màxim de gent de casa nostra hi participi" ha declarat. El nombre de delegacions de la 'long list', sumades amb els altres països, actualment comptabilitzen una previsió de 1.700 participant. Amb tot, el mínim està establert en 1.200, sabent que s'ha d'acabar de confirmar.

Finalment, la idea inicial és que la cerimònia inaugural es realitzi a l'Estadi Nacional. "Encara no hi ha res confirmat al 100%, perquè sempre pot haver-hi canvis d'última hora, però és la idea que tenim des de fa ja un any i jo crec que no variarà" ha al·legat Espot. Tanmateix, Bonell ha explicat la dificultat afegida del muntatge i desmuntatge de l'escenari perquè estigui llest per la cerimònia i, a banda, els duels que hi puguin haver. "És un lloc ideal, és cert, però veurem si ho podem fer allà" ha conclòs, determinant que el darrer vot el té el comitè organitzatiu.