Diumenge 08 de setembre de 2024
|
06:00 H
El pilot Xavier Cardelús. (Foto: Xavi Cardelús)

Cardelús es queda a una posició de puntuar en Gran Premi

Andorra la Vella.- El pilot Xavi Cardelús ha acabat a només un lloc de les posicions de punts al Gran Premi de Catalunya disputat aquest diumenge i, d'aquesta manera, ha aconseguit el seu millor resultat de la temporada al Campionat del Món de Moto2. El tricolor, que sortia des de la 29a posició, ha recuperat força llocs al llarg de les 21 voltes a les quals estava programada la prova i ha acabat a només tres segons de la quinzena posició, la primera que dona dret als punts i que en aquesta ocasió ha ocupat el sud-africà Darryn Binder. A l'hora de valorar positivament la cursa feta pel tricolor, al resultat final i el fet d'haver estat a punt de puntuar, cal afegir la diferència respecte al guanyador de la prova que ha estat de 27 segons, 10 menys que al Gran Premi anterior disputat al circuit francès de Le Mans.

"Crec que hem d'estar contents i satisfet pel resultat d'aquesta prova; per la posició, perquè m'han faltat 3 segons per sumar el meu primer punt al Campionat del Món i perquè he escurçat significativament la distància en cursa respecte als homes que han ocupat el podi" ha qualificat el pilot. Un cap de setmana en què ha pogut "fer un pas endavant" que demostra la bona línia de treball que segueixen. "Des de divendres vàrem plantejar el treball en la gestió del final de cursa i aquesta estratègia ens ha donat un molt bon resultat" ha mencionat. De fet, el corredor ha incidit en la bona dosificació dels neumàtics, fet que l'ha fet arribar a l'últim terç de la prova a un bon ritme. "Sí que és cert que, per fer això, he hagut de sacrificar un pèl al principi, però el resultat ha estat molt positiu" ha conclòs.

Així doncs, Cardelús ha pogut acabar en 16a posició després de la desqualificació de Marcos Ramírez per part de la direcció, hores després del final de la cursa.