Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:18 H
La tenista Vicky Jiménez. (Foto: Arxiu ANA)

Vicky Jiménez es queda a un joc del trofeu (6-1; 4-6; 5-7)

Andorra la Vella.- La tenista Vicky Jiménez s'ha quedat a tocar de l'ITF W50K d'Otocec (Eslovènia) en perdre contra la neerlandesa Anouk Koevermans (número 333 del món) per 6-1; 4-6; 5-7. La tricolor ha disputat un partit molt competitiu, on ha regnat el joc al fons de pista i les intermitents pujades a la xarxa. Així doncs, en la seva segona final de la temporada, no ha pogut finalitzar amb el trofeu a les seves mans.

El primer set ha iniciat amb dos 'break' de serveis que no desfeia les taules. A partir d'aquí, Jiménez no ha tornat a perdre ni un sol joc de la mànega, tot i que els punts on estava al rest, ha vist com Koevermans els lluitava fins al final. Tot i que la dels Països Baixos ha intentat cercar el punt feble de l'andorrana, enviant les pilotes a les línies laterals, fent-la córrer per tota la pista, Jiménez ha estat viva i ràpida, sorprenent en certs moments amb deixades des de migcamp. En conseqüència, el marcador l'ha afavorit amb un contundent 6-1. A la represa, s'ha vist a una Koevermans molt més sòlida amb el servei i centrada en el joc. Tanmateix, les molèsties a la cuixa dreta continuaven i li complicaven la remuntada. Per la seva part, Jiménez ha continuat amb el nivell demostrat, on el marcador més ajustat fins al moment s'ha vist al 3-2.

L'enfrontament prendria un gir dràstic a mitjans del segon set, just quan Koevermans li trencava de nou el servei a Jiménez i es posava per primer cop per davant al marcador (3-4). La tenista nacional intentava focalitzar-se sense èxit, encara que ha arribat a empatar al 4-4, la neerlandesa ha acabat enduent-se la manega. Darrera oportunitat per ambdues esportistes d'emportar-se el títol. A l'empat a dos, ja es veia una dinàmica de partit molt igualada, amb punts llargs i diversos 'duces'. Tanmateix, no seria fins a l'últim servei de Koevermans on es vivia el moment més tens i llarg de la cita amb set 40 iguals i vuit 'advantages' que la posicionaven al 5-6 al marcador. Tot i que Jiménez servia i podia arribar al 'tie-break', no ha sigut capaç d'assolir-ho.

Les bones noves, però, no paren de venir per a la jove de 18 anys, que pujarà aquest dilluns 22 posicions i es quedarà sent la número 276 del rànquing WTA durant una setmana. Això sí, podria pujar de lloc si continua assolint victòries a Otocec, on a partir de dimarts disputarà el segon torneig eslovè de la mateixa categoria (W50) en rebre un 'bye' a primera ronda (16a cap de sèrie).