Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:48 H
Un instant d'un duel de la 23a edició del Memorial Francesc Vila. (Foto: FAF)

El Toulouse disputarà dues finals, mentre que l'Athletic femení es jugarà la defensa del títol Memorial Francesc Vila

Andorra la Vella.- Magnífic ambient el que s'ha viscut al Centre d'Entrenament de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) en la jornada de dissabte del 23è Memorial Francesc Vila, el torneig andorrà que s'ha convertit al llarg dels anys en una referència a escala europea en categories inferiors. 24 equips separats en la categoria benjamina, alevina i femenina s'hi han donat cita per fer gaudir als aficionats que han poblat la instal·lació colomenca amb un ambient immillorable d'esport i diversió.

Categoria alevina

Toulouse i Slavia de Praha disputaran la final alevina després d'una jornada impecable per a tots dos, que no han perdut cap dels quatre partits disputats.

Al grup A de la lligueta inicial, el Toulouse ha acabat líder amb set punts, per davant d'un Osasuna que ha acabat segon amb quatre i també ha accedit a les semifinals. Tercera ha estat la Selecció nacional, que s'ha imposat al finalment cuer Athletic Club de Bilbao. A les semifinals, el Toulouse ha derrotat el Vila-real (2-0) i l'Slavia de Praha ha golejat l'Osasuna (6-0). Així doncs, Toulouse i Slavia jugaran la final alevina per decidir qui agafa el relleu de l'Espanyol com a campió, mentre que Vila-real i Osasuna es disputaran el tercer lloc del podi.

A la fase de consolació, Andorra ha empatat contra l'Osca (2-2) i ha caigut a la tanda de penals. En l'altre partit, l'Athletic Club s'ha imposat per 0-2 a la Real Sociedad en el derbi basc. Així doncs, Osca i Athletic Club lluitaran pel cinquè lloc mentre que Andorra i la Real Sociedad lluitaran pel setè lloc.

Categoria benjamina

L'equip francès del Toulouse també ha aconseguit ficar-se a la final d'aquesta categoria, a la qual es mesurarà contra la Real Sociedad. D'aquí sortirà el relleu del Madrid al calaix més alt del podi.

Curiosament, els dos equips han acabat com a segons de la seva lligueta. Al grup C, la Real ha acabat segona (sis punts), en perdre davant un Vila-real que ha fet ple de triomfs. Per darrere, l'Slavia de Praha tercera i la Selecció quarta. Al grup D el Toulouse ha tingut una trajectòria similar a la Real, perdent només un duel, contra el líder Athletic, que ha guanyat tots els partits de la lligueta. Tercer ha estat Osasuna i quart, l'Osca.

Durant la tarda de dissabte, els francesos han assolit la victòria per 0-2 al Vila-real, i la Real ha empatat contra l'Athletic Club, sent els 'txuri-urdins' els vencedors a la tanda de penals que ha valgut la final. Bilbao i Vila-real, per tant, lluitaran pel tercer lloc. En els partits de consolació, Andorra ha caigut contra Osasuna (3-1) i jugarà per evitar el 8è lloc contra un Osca que ha perdut pel mateix resultat contra l'Slavia de Praha. L'equip txec lluitarà pel cinquè lloc amb els navarresos.

Categoria femenina

L'Athletic Club femení és l'únic equip de les tres categories que pot reeditar el títol aconseguit l'any passat, després de classificar-se per a la final en uns enfrontaments molt disputats. El seu rival serà l'Slavia de Praha, amb qui ha coincidit a la lligueta inicial al grup E. Tots dos han acabat empatats a sis punts, que ha deixat els bascos líders en ser el vencedor en l'enfrontament directe (3-1).

Real Sociedad i Toulouse també han empatat a tres punts i pel mateix motiu, els 'txuri-urdin' han estat tercers. Al grup F també hi ha hagut un empat al capdavant (a set punts) entre Vila-real i Osasuna, que ha estat en l'enfrontament entre ells i que s'ha decantat del costat dels castellonencs a la tanda de penals. El tercer lloc ha estat per a l'equip andorrà, gràcies al triomf per 1-0 contra l'Osca.

A les semifinals, el Bilbao ha vençut l'Osasuna (2-0) i l'Slavia de Praha s'ha desfet del Vila-real anotant tres gols. Bilbao i Slavia, doncs, jugaran la final de la comptadoria, mentre que Osasuna i Vila-real es disputaran la consolació. Andorra lluitarà pel setè lloc en perdre contra el Toulouse 0-2 i s'enfrontarà a l'Osca de nou, que ha caigut davant la Real Sociedad 5-1.

La jornada de diumenge arrencarà de nou al Centre d'Entrenament de la FAF a les 10 hores i finalitzarà cap a les 12.30 hores, hora en què es procedirà al lliurament de premis de la 23a edició.