Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:15 H
Les nedadores Aran Van den Eerenbeem i Mariona Casas al Campionat d'Europa de natació artística júnior a Atenes (Grècia). (Foto: European Aquatics / Dimitris Mantzouranis)

La FAN fa un balanç positiu del debut de Van den Eerenbeemt i Casas a Grècia

Andorra la Vella.- Balanç positiu del debut internacional del duet infantil format per Aran Van den Eerenbeemt i Mariona Casas en el Campionat d'Europa de natació artística júnior (European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships) i COMEN Cup infantil, que es va iniciar el passat dijous i conclourà aquest diumenge al Centre Atlètic Olímpic 'Spiros Louis' (OAKA) d'Atenes (Grècia). Aquesta, ha estat represa del rumb de la natació artística nacional cap a l'alta competició després del cop vital que es va patir amb l'incendi dels Serradells, per malmetre el fràgil ecosistema de competidores i entrenadors abocades a l'alt rendiment.

La seva participació ha estat alineada en la franja baixa dels objectius previstos inicialment. En aquest sentit, les joves han finalitzat amb una puntuació lleugerament per sobre dels 100 punts (100.8792), que les ha posicionat en un 20è lloc, dins de la 'forquilla realista' que oscil·lava entre els 100-110 punts. Un resultat adaptat a l'esforç del grup, que deixa bona perspectiva de cara a Andorra 2025, i que consagra el treball de més de set mesos de preparació de la coordinadora de la disciplina de la Federació Andorrana de Natació (FAN), Natàlia Meca, i l'entrenadora i coreògrafa Estel Ferreras. La prova individual de figures femenines també ha tingut representació nacional, on Van Den Eerenbeemt ha finalitzat 172a amb una puntuació de 56.6970 i Casas ha finalitzat 181a (55.5000), quedant per davant de països com Xipre, Turquia, Croàcia o Estònia.

En l'edició d'enguany de 'l'European Aquatics Youth Artistic Swimming Championships' han participat més de 180 joves nedadors d'entre 13 i 15 anys (16 per als esportistes masculins) de 23 federacions membres. Així doncs, han hagut de competir en sis proves de rutina, a més a més d'una competició de figures, al primer europeu juvenil celebrat sota el nou sistema de puntuació. Van den Eerenbeemt i Casas, ambdues del CNS Serradells, són les atletes que formaran part del grup preseleccionat per a la definició de l'equip que representarà la disciplina en el debut als Jocs dels Petits Estats 2025. Amb elles, estaran Zoe Palau, Jasmine Serrano i Neus Gustavsson.