Dissabte 27 de juliol de 2024
|
06:34 H
En primer terme, Ariadna Fenés en un entrenament. (Foto: FAM)

L'equip de curses de muntanya: a millorar i mantenir l’alt rendiment esportiu

Andorra la Vella.- L’equip nacional de curses de muntanya 2024 que representarà Andorra en les diferents proves nacionals i internacionals del calendari marcat per l’equip tècnic de la FAM amb el seleccionador nacional ha estat presentat aquest divendres al matí. L’equip es manté respecte l’any passat i està format per un total de tres atletes sènior: Ariadna Fenés, Arnau Soldevila i Marc Gasa. Fabrizio Gravina segueix al capdavant de l’equip d’atletes com a seleccionador nacional amb nous objectius i fites a complir.

El seleccionador nacional ha presentat el projecte esportiu d’enguany enfocat en dos objectius clau. El primer a complir és competitiu: participar en les proves seleccionades dins de les Skyrunning World Series 2024 i del Campionat del Món (World Skyrunning Champs).
El segon objectiu és clar: millorar i mantenir l’alt rendiment esportiu a través de diferents entrenaments grupals, estades de tecnificació així com un control de càrrega interna i externa, planificacions personalitzades i un suport mèdic, esportiu, nutricional i psicològic per a cada atleta.

Les proves dins de les Skyrunner World Series on Fenés, Soldevila i Gasa participaran seran la Calmorro Skyrace, la Skyrace Gorges du Tarn (ja disputades), la Hochkonig Skyrace l’1 de juny i la 2 Peak Skyrace de 26 kilòmetres i 2.080 metres de desnivell positiu, que tindrà lloc el 26 d’octubre.

Fenés i Gasa, a més, amb els seus resultats TOP 20 aconseguits en les primeres curses de la temporada, ja han aconseguit el seu tiquet per disputar, al mes de novembre, la Eslida-Ain Maratón, de 42 kilòmetres i 3.800 metres de desnivell positiu, puntuable per a les SkyMasters d’Espanya, prova final de les Skyrunning World Series (SWS). S’espera que Arnau Soldevila també pugui accedir-hi. Els atletes han de fer una posició TOP20 dins del circuit per a poder-hi participar.

Pel que fa a les competicions de modalitat Vertical, Soldevila, molt especialitzat en aquest tipus de curses des de la temporada passada, estarà present a la Casamanya Extrem, del pròxim 8 de juny i s’espera que pugui participar a la final de Vertical Kilometer Championship a Portugal, el 13 d’octubre. Cal destacar que Soldevila ja va tenir una molt bona posició a la Vertical Kilometer de Puigcampana, el passat mes d’abril.

Finalment, pel que fa als World Skyrunning Champs 2024, està previst que els tres atletes hi participin. Cal destacar que, des de la FAM, s’ampliarà el nombre d’atletes que representaran Andorra en aquests Campionats del Món a través d’uns criteris de selecció ja públics. Els corredors andorrans que ho desitgin, podran realitzar diferents proves seleccionades dins del calendari de la Multisegur Assegurances Copa d’Andorra i altres curses d’altres territoris per veure si tenen el nivell per a ser seleccionats.

El World Skyrunning Champs 2024 tindrà lloc a Sòria, Espanya, del 9 a l’11 de setembre i les proves que es disputaran són la Vertical Race, de 4,8 kilòmetres i un kilòmetre de desnivell positiu; l’Ultra de 60km i 4.500 metres de desnivell positiu i la Skyrace, de 37 kilòmetres i 2.540 metres de desnivell positiu.

Afegir que, des de l’equip tècnic de la federació, es farà una selecció de joves corredors andorrans perquè puguin participar als Youth Skyrunning World Champs que >ndran lloc a Montenegro del 28 al 30 de juny.

Fenés ha volgut destacar que està molt motivada en aquesta temporada que ja ha arrencat. L'atleta està molt contenta del nivell demostrat en les competicions internacionals ja realitzades i espera mantenir aquest nivell i els resultats durant tota la temporada, assolint resultats TOP 10.

Al seu torn, Soldevila ha comentat que la lesió al peu l’ha fet estar per sota del nivell que s’havia marcat però ara està tornant a agafar el seu rendiment esportiu per poder donar el seu màxim en les competicions Sky i en les Verticals que disputarà.