Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:40 H
L'Estadi Nacional. (Foto: Arxiu ANA)

El canvi de gespa de l'Estadi Nacional es durà a terme entre l'agost del 2024 i el 2025

Andorra la Vella.- El Govern ha aprovat l'obertura del concurs públic per contractar una empresa que pugui dur a terme el canvi de gespa de l'Estadi Nacional i, així, poder substituir l'actual sistema natural híbrid per un d'artificial de màxima qualitat. L'objectiu d'aquests treballs és poder donar resposta a les necessitats de major ús i polivalència d'aquesta instal·lació i acollir d'aquesta manera els entrenaments i competicions esportives tant de futbol, com de rugbi.

En aquest sentit, un dels requisits que estableix el concurs és que el sistema de gespa artificial disposi dels certificats 'FIFA Quality Pro' i 'World Rugbi' per tal d'acollir amb total garantia els entrenaments i competicions nacionals i internacionals d'aquests dos esports. D'altra banda, el ministeri de Cultura, Joventut i Esports, encarregat de la gestió d'aquesta instal·lació, es reserva que el canvi de gespa es pugui fer entre l'agost del 2024 i l'agost del 2025, en funció del calendari esportiu.

El procediment del concurs és internacional, ja que no existeixen empreses al país que disposin de plantes de producció de gespa artificial. A més, la modalitat del concurs és d'urgència, amb l'objectiu d'escurçar el termini de la licitació i adjudicació de contracte de conformitat amb la Llei de contractació pública.