Diumenge 08 de setembre de 2024
|
03:36 H
El corredor Carlos Mejia amb dos participants andorrans a Empuriabrava. (Foto: FATri)

Carlos Fernández i Carlos Mejia guanyen el Campionat d'Andorra de triatló

Andorra la Vella.- La urbanització espanyola d'Empuriabrava ha acollit aquest cap de setmana el 100x100half, una prova puntuable pel Campionat d'Andorra de triatló per les distàncies olímpiques i de sprint. Així doncs, Carlos Fernández (CT Serradells) i Carlos Mejia (CT Serradells) van assolir la primera plaça del campionat nacional en categoria olímpica i sprint, respectivament. A banda, també van participar els atletes Adrià Baeza (CT Serradells i Sergi González.

Durant la jornada de dissabte es va dur a terme la distància olímpica, la qual consisteix a fer 1500 metres nedant, 40 quilòmetres en bicicleta i uns altres 10 corrents. En el grup d'edat de 40 a 44 anys, Fernández va quedar 6è, el que es materialitzava en una 7a posició a la classificació general amb un temps de 2.13.09 (parcials: 00.31.52 - 01.01.50 - 00.36.12). En conseqüència, es va fer amb l'or al Campionat d'Andorra en la disciplina. Pel que fa a la categoria U23, Baeza va establir-se en l'11a posició amb un crono de 02.34.58 (parcials: 00.33.28 - 1.09.29 - 00.48.29).

L'sprint no es va disputar fins diumenge amb una prova que contempla 750 metres nedant, 20 quilòmetres en bici i cinc quilòmetres finals corrents. La quarta posició de la categoria U23 va ser assolida per Mejia amb 1.04.52 (7è a la general, parcials: 00.13.12 - 00.32.45 - 00.17.40) que el proclamava campió andorrà de triatló en la modalitat. Finalment, González va penjar-se l'or al grup d'edat de 40 a 44 anys que l'atorgava la 13a posició a la general (01.10.58, parcials: 00.14.25 - 00.34.43 - 00.20.18).