Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:39 H
Un instant de la Vertical Kilometer Pal Arinsal 2023. (Foto: FAM)

Definit el calendari de la 37a edició de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra

Andorra la Vella.- La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha donat a conèixer aquest dimecres el calendari de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de curses de muntanya 2024. La 37a edició es presenta amb diferents novetats i deu proves de distàncies que s'adapten a tots els públics. A banda, es manté també la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de modalitat Vertical, amb quatre proves puntuables. El torneig arrancarà aquest divendres 24 amb la 41a edició de l'OTSO Travessa d'Encamp, prova organitzada pel comú de la parròquia amb la col·laboració de la marca esportiva. Enguany, repetint la fórmula de la passada edició, hi haurà sis distàncies disponibles.

La segona prova del calendari arribarà el 8 de juny amb la Casamanya Extrem, organitzada per l'Esquí Club Ordino-Arcalis (ECOA). Serà la primera prova de modalitat Vertical amb els tres circuits habituals: Casamanya Extrem de cinc kilòmetres, Casamanya Clàssic de 3,5 quilòmetres i la Casamanya Mini, adreçada als infants amb una distància d'1,7 quilòmetres. La Urban Trail d'Escaldes-Engordany, continuarà amb el calendari de la copa nacional el pròxim diumenge 30 de juny. Com ja s'ha vist anteriorment, la prova comptarà amb tres distàncies de 21, 10 i 5 quilòmetres, sent aquesta última dirigida a passar una jornada en família amb els més petits de la casa. Tots els recorreguts tindran la sortida i l'arribada al Prat del Roure.

El 20 i 21 de juliol arribarà la cita més internacional de la temporada de curses de muntanya al país i la que es la més esperada per molts corredors. El Mountain Festival Comapedrosa (organitzat per Ociandsport) comptarà amb els dos recorreguts ja consolidats com són la Skyrace Comapedrosa (24 quilòmetres i 2.375 metres de desnivell positiu), puntuable per a la Trail Run World Series; i la Skyrace Arinsal (19 quilòmetres i 1.456 metres de desnivell positiu). A més, enguany, a part de la Vertical Comapedrosa amb 8 quilòmetres de pujada i 1.483 metres de desnivell positiu, hi ha una gran novetat: la Xterra Comapedrosa Marathon, de 36 quilòmetres i 3.322 metres de desnivell positiu. Cal destacar que les quatre proves passen a puntuar per a les Xterra European Trail Run Championship. A més, també serà puntuable per a l'accés als Campionats del Món Xterra 2024 que se celebraran a Maine (Estats Units).

Obrint el mes d'agost arriba la Travessa Pas de la Cassa, organitzada per l'Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig i que tindrà lloc l'11 d'agost. En l'edició 2024, els corredors disposaran de quatre distàncies, tres d'elles puntuables: la directa, de 6 quilòmetres i 507 metres de desnivell positiu; l'Antenes, de 10 quilòmetres i 622 metres de desnivell positius; l'Envalira, amb 22 quilòmetres i 1.455 metres de desnivell positiu; i l'Estany de 3 quilòmetres i 160 metres de desnivell positiu (no puntuable). El cap de setmana del 24 i 25 d'agost es disputarà la Canillo Trail, organitzada per 7sports i que manté el sistema de poder córrer les distàncies per separat o poder completar-ne dues per etapes. Les combinades disponibles són l'Ultra 70k (43 quilòmetres i 25 quilòmetres), la Gran Marató 50k (24 quilòmetres i 25 quilòmetres) i la Trail (24 quilòmetres i 15 quilòmetres). Per tant, dissabte es disputaran les proves de 43 i 24, i diumenge, les de 25 i 15. En addició, s'incorpora una darrera prova pel diumenge de 10 quilòmetres. Totes les sortides i arribades tindran lloc des de la plaça sant Miquel de Canillo.

A finals del mes de setembre, serà el torn de la Vertical dels Isards (Soldeu Esqui Club) amb dues curses de 940 metres i 520 metres de distància. La prova es disputarà dissabte 21. Pel que fa al 28 de setembre, tindrà lloc la cursa sant Bernabé, de la mà del Club Pirinenc Andorrà amb dos traçats de 15 i 7 quilòmetres.

De l'11 al 13 d'octubre arribarà la novena prova de la temporada per VSL Sports amb Dynafit Andorra Trail. Una cursa de tres etapes amb un pròleg de cinc quilòmetres, una segona jornada de 26 quilòmetres i 1.890 metres de desnivell positiu, anomenada Braibal, i un darrer dia de cursa amb 17 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. Cal destacar que seran puntuables per a la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra el pròleg de cinc quilòmetres, la suma de les tres etapes i la Palomera (17 quilòmetres). El 19 d'octubre es tancarà la competició amb la Vertical Kilometer Pal Arinsal, organitzada pel Club Pirinenc Andorrà. Els participants podran escollir entre una distància d'un quilòmetre vertical o una segona distància de 650 metres, amb sortida al Telecabina Josep Serra i arribades a l'Alt de la Capa o a dins de l'estació.

Les quatre proves puntuables per a la segona edició de la Multisegur Assegurances Copa d'Andorra de modalitat Vertical seran la Casamanya Extrem, la Vertical Comapedrosa 1.500, les dues proves de la Vertical dels Isards i les dues curses de la VK Pal Arinsal. Les categories disponibles d'aquesta 37a edició són U14 infantil, U16 cadet, U18 juvenil i O19 absoluta (sènior), així com les subcategories U20 júnior, O40 veterà i O50 màster.