|
08:13 H
L'Inter Escaldes després d'assolir la plaça europea. (Foto: FAF)

L'Inter a Europa, l'Atlètic Amèrica baixa i el Carroi promociona

Andorra la Vella.- La Lliga Multisegur ha viscut aquest diumenge una darrera jornada trepidant, amb els cinc partits en horari simultani al centre d'entrenament de la FAF, Estadi Nacional, Prada de Moles, CE la Massana i Alàs. Un dia per recordar en la que ha sigut la seva primera edició amb 10 equips. Ja es coneixia que el nou campió, la UE Santa Coloma, accediria a les prèvies de la Champions League, però encara faltava saber quin equip els acompanyaria a Europa. Així doncs, l'Inter Club Escaldes va acabar assegurant-se la presència a la Conference League després de veure la victòria en el darrer enfrontament de la temporada.

Qui en principi no trepitjarà competició continental és l'FC Santa Coloma, que no va passar de l'empat sense gols al derbi colomenc i veu com en última instància, l'Atlètic Escaldes, el supera a la classificació en guanyar per golejada al cuer i endur-se el bronze. En funció del resultat a la final de la Copa, els de Dani Luque també podrien anar a Europa com a tercer classificat. A la part baixa ningú va fer els deures. L'Atlètic Amèrica va caure per golejada, finalitzant últim i confirmant el descens a la Lliga Unida. El Carroi va fer el mateix que l'Esperança, empatar, per tant, no li dona per sortir de la penúltima posició i jugarà la promoció contra el Ranger's FC. Per la seva banda, els dorsals negres respiren tranquils després d'una temporada a la qual ha passat més temps en la zona vermella que en la permanència.

Penya Encarnada 1 - Inter Escaldes 3

L'Inter ha hagut de patir de valent per defensar la segona posició que li atorgava l'accés a Europa davant un Penya Encarnada que s'ha avançat en el marcador al Nacional amb un gol de Monje al minut 12. Els d'Otger Canals, però, van aconseguir capgirar el resultat abans del descans amb les dianes d'Abel Argañaraz (27') i Caballé al (40'). Ja a la segona part, de nou Argañaraz veia porteria per segellar l'1-3 definitiu.

UE Santa Coloma 0 - FC Santa Coloma 0

Taules en el derbi colomenc entre una UE que no es jugava res i un FC Santa Coloma que s'ha quedat sense opcions d'anar a competició continental. L'equip de Fede Bessone ha gaudit de les millors ocasions, però li ha faltat finalització davant una UE a la defensiva, que deixa al seu veí sense Conference League. El gran protagonista ha estat Alex Ruiz, sobretot a la segona part evitant el gol de Virgili en fins a dues ocasions. Tampoc han estat afortunats Gila i Novoa, rematant alt en bona posició.

FC Ordino 1 - CE Carroi 1

L'Ordino ha tornat a ser jutge de la lliga amb un empat que obliga als liles a jugar la promoció. Tellado ha avançat els ordinencs a la mitja hora de joc davant un Carroi que a la segona part ha estat el clar dominador i que, al minut 70 assolia l'empat amb un xut llunyà d'Ian Scipione.

Atlètic Escaldes 8 - Atlètic Amèrica 0

Golejada dels escaldencs contra el cuer en el duel entre els Atlètics, amb resultats oposats: la victòria dona el tercer lloc als de Dani Luque i la derrota envia al cuer a la Lliga Unida. La primera part ha acabat 6-0, amb gols de Pedja (2'), Valero (6'), Barrenechea (10'), Guillaume López (25' i 43') i Yerai (45'). Guillaume signaria un hat-trick en veure porteria al minut 81, per la qual cosa torna a acabar com a màxim golejador de la Lliga Multisegur amb 20 gols, per 18 de Domi Berlanga. El 8-0 definitiu el va marcar Coutinho al 88'.

FC Pas de la Casa 2 - CF Esperança 2

L'Esperança ha patit per segellar la salvació que li servia amb la victòria. Tanmateix, amb un empat depenia que el Carroi no guanyés el seu partit, com així va passar. Patrick Carvalho va avançar als de Richard Imbernon al minut 20 amb un marcador que es quedaria així fins al 58'. El Pas començava la remuntada amb el xut de Gabor Palafi, que culminaria Sergi Suárez al 66'. Amb tot, Roberto López va tornar a posar les taules al 78' que valien una permanència.