Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:02 H
Els patinadors de la Federació Andorrana de Patinatge Brenda Luque, Èric Barbeitos i Jana Galabert. (Foto: FAP)

Tres patinadors de la FAP obriran la temporada internacional a Itàlia

Andorra la Vella.- Recta final de la preparació dels tres integrants de l'equip nacional de patinatge que dimecres vinent marxen cap a Trieste, on obriran la temporada internacional. Enguany, se celebren els World Roller Games. Per aquest motiu, la prova italiana tindrà entre quatre i cinc patinadors per país, amb un total de 28 països (quan normalment eren entre 15 i 17), cosa que obligarà a fer jornades maratonianes als esportistes i els seus tècnics. A principis de temporada, tots els patinadors busquen pujar el seu rànquing.

El director tècnic de la Federació Andorrana de Patinatge (FAP), Xavier Orrit, ha esmentat que, en ser la primera competició internacional, els tres patinadors participants, Brenda Luque, Èric Barbeitos i Jana Galabert, "arriben amb programes nous". "En el cas de Barbeitos ha canviat els dos; Luque només llarg; i Galabert ha passat de curt i ha adaptat el llarg" ha explicat. Així doncs, el test servirà com un primer balanç de nivell a causa de l'augment en la dificultat i la imposició dels elements saltats en la segona part de la coreografia. Però, això "té el hàndicap que has d'estar més bé físicament. És una estructura que no l'havíem utilitzat" ha mencionat. A banda, el canvi de reglament obliga a tots els esportistes a ser més precisos per intentar igualar les marques anteriors.

"Estem en un període preparatori, per a nosaltres la temporada és molt llarga, l'acabem al setembre" ha declarat. Amb tot, són coneixedors que la competició "serveix de rodatge". Orrit ha assenyalat el bon moment físic en el qual es troben, factor observat en els entrenaments, tot i que han de continuar treballant per arribar al 100%. En referència a les marques, no tenen cap objectiu en ment "d'una posició o una altra", sinó "fer un bon paper, superar-nos i millorar". "Sí que diria que el nivell dels participants serà molt exigent, com que els grans com Espanya, Portugal i Itàlia portaran quatre esportistes" ha conclòs.

El darrer entrenament de l'equip està programat per a dissabte de 9 a 11 hores, al Pavelló Comunal d'Andorra la Vella.