Divendres 18 d'octubre de 2024
|
10:09 H
El president de la Federació Andorrana d'Atletisme, Josep Maria Missé; la cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada; la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; la presidenta de l'Associació de Dones d'Andorra, Mònica Codina; la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili; i la presidenta de l'Associació Espanyola contra el càncer de mama metastàtic, Pilar Fernàndez, durant la presentació de la Cursa de la Dona. (Foto: Govern d'Andorra)
Un instant de la presentació. (Foto: Govern d'Andorra)

La Cursa de la Dona serà puntuable per al Campionat d'Andorra a partir de l'any 2025

Andorra la Vella.- L'edició anual de la Cursa de la Dona ha estat presentada aquest dijous amb novetats en el traçat i la puntuació. Impulsada per l'Associació de Dones d'Andorra (ADA) i la Federació Andorrana d'Atletisme (FAA), la cita "referència al país" té com a objectiu de donar a conèixer la pràctica de l'esport femení, així com "motivar a dones de totes les edats a fer esport i, a la vegada, prenent consciència de la salut femenina", segons ha esmentat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, destacant la malaltia del càncer de mama. Sota l'eslògan 'Trepitgem fort, correm contra el càncer de mama', els beneficis recaptats aniran destinats a la lluita contra el càncer mama i al suport dels pacients i familiars, concretament, a través de l'associació de càncer de mama metastàtic d'Espanya (AECMM), la qual també realitza accions per continuar la investigació científica en aquest àmbit i dona suport a pacients de més de 10 països.

Enguany, està programada per al 2 de juny a partir de les 10 hores. La principal novetat és el canvi d'ubicació de les línies de sortida i d'arribada. Perfumeria Júlia ha esdevingut patrocinador principal de l'esdeveniment i, en conseqüència, tant l'inici com el final se situaran davant la botiga Júlia Ònix (Av. Meritxell, 79). Des de la FAA, el president Josep Maria Missé ha destacat que el recorregut arrencarà amb més pujada continuada al principi, però després, tot el traçat és molt assequible per a tots els públics amb una arribada molt més plana i ràpida. Per la seva part, Bonell ha anunciat que aquesta cursa popular serà puntuable en el Campionat d'Andorra, en categoria femenina de cinc quilòmetres, a partir de l'edició del 2025.

Fins a la data, el campionat nacional se celebrava, tant per a homes com per a dones en el marc de la Cursa popular Illa Carlemany. A partir de l'any vinent, en categoria femenina es durà a terme en la Cursa de la dona. Pel que fa a la categoria masculina, la prova es continuarà celebrant de la mateixa manera. En la presentació d'aquest matí també hi han estat presents la cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada; la cònsol major d'Escaldes-Engordany, Rosa Gili; la presidenta de l'ADA, Mònica Codina; i la presidenta de l'AECMM, Pilar Fernàndez. Cal recordar que aquest esdeveniment compta amb la col·laboració dels comuns d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany; i Creu Roja Andorrana.

Les inscripcions ja estan obertes i es poden tramitar a través de la pàgina web oficial de la cursa www.cursadeladonaandorra.org.