Dissabte 27 de juliol de 2024
|
05:44 H
La UE Santa Coloma celebrant el títol aconseguit el passat dissabte al camp CE Francesc Vila. (Foto: FAF)

La UE Santa Coloma toca el cel per primer cop

Andorra la Vella.- Després de nou mesos d'espera, la incògnita del pròxim campió de la Lliga Multisegur Assegurances s'ha resolt aquest dissabte en el primer duel de la penúltima jornada. La UE Santa Coloma assolia l'empat a un contra l'Inter Escaldes i s'emportava per primer cop el títol que els acredita com a millor club de la lliga nacional de la temporada 2023-2024. Amb cinc punts de diferència, els escaldencs no van poder fer res per mantenir les esperances fins al final de l'edició, on sabien que havien de guanyar davant el combinat dirigit per Ramon Maria Calderé. Així doncs, el que tenen quasi assegurat ambdós clubs és la seva presència a les rondes prèvies de la Champions League i la Conference League, respectivament.

Mantenir el lideratge durant més de 270 dies ha estat de profit per als grocs i negres, que finalitzen amb el seu primer títol lliga al palmarès. Amb tot, els colomencs van haver de remar a contracorrent per poder aixecar-lo perquè l'Inter va aconseguir l'únic gol amb què es va arribar al descans. Obra de Caballé al minut 4 que permetia al seu equip posar-se a dos punts, mantenint les opcions de poder ser campió. Després de diverses ocasions per tots dos equips, la igualada va arribar als cinc minuts de la represa, a botes de Cifuentes. Un gol que valdria l'empat, el punt i l'anhelada victòria.

Cal remarcar que encara està en joc la Copa Constitució Valira Seguretat, que sabrà el guanyador d'enguany el pròxim diumenge 26 de maig a les 18 hores, en un duel que enfronta a la UE contra el Pas de la Casa. Així doncs, la possibilitat de fer història en un any marcat pel bon futbol i l'esforç encara està oberta. Si els de Calderé s'enduen també la copa, tindran una darrera bala per fer un triplet en el matx de la Supercopa, el qual jugarien contra els encampadans. Sigui com sigui, es repetirà la final de la Copa Constitució en aquest 3r torneig nacional en ser guanyadors de Lliga i campió (o subcampió) de la Copa els clubs participants.

No obstant això, l'altra prioritat està a la Lliga de Campions, la qual enceta la seva 70a edició amb un format totalment renovat i que afirmar fomentar la competitivitat fins al final.