Dimecres 29 de maig de 2024
|
22:13 H
La periodista esportiva Mónica Marchante. (Foto: SER)

Mónica Marchante clourà la sisena edició de ‘Amb veu de dona’

Andorra la Vella.- Ràdio SER Principat d'Andorra clou el proper 3 de juny 'Amb Veu de Dona', la sèrie de 9 entrevistes íntimes i personals a dones rellevants del país els perfils de les quals han servit per repassar els darrers 80 anys de la història d'Andorra des d'una perspectiva de gènere.

La sèrie es tancarà, com ja ve sent habitual, amb una gala que tindrà una part reflexiva al voltant de la temàtica de les dones, l'esport i el periodisme, a càrrec de la popular periodista espanyola, Mónica Marchante, conduïda per la també periodista de SER Catalunya, Núria Vilamala. I una part més festiva, amb un recital per reivindicar les dones artistes d'Andorra a càrrec de la cantautora andorrana Eugènia Correia.

L'acte de cloenda el protagonitzaran novament les nou dones que han participat en la sisena edició, a les quals, i com ja és tradicional, se les retrà un emotiu homenatge per la seva contribució a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.

Mónica Marchante conversarà amb Vilamala sobre la situació actual de les dones periodistes en un àmbit tan masculinitzat com el periodisme esportiu i especialment el futbolístic. També abordaran la situació de l'esport femení, comentaran l'anomenat afer Rubiales i les situacions de desigualtat en el món de l'esport.

Marchante ha estat una pionera en el periodisme esportiu, i especialment futbolístic, a Espanya. Va ser una de les primeres dones a fer retransmissions de futbol de primera divisió tant per ràdio com per televisió. És una de les cares més visibles del futbol a Movistar+ des del 1996 amb les seves entrevistes a final dels partits. Ha cobert diverses edicions del Mundial de futbol, l'Eurocopa i les finals de la Champions League, i col·labora com a comentarista i tertuliana en diversos mitjans de comunicació com la COPE o l'As. És, a més, professora de periodisme esportiu en diverses universitats espanyoles.

Per la seva banda, Núria Vilamala és llicenciada en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Forma part de la redacció d'Esports de la SER a Catalunya des del 2020. És una de les veus del popular i premiat programa 'Què t'hi jugues?' dirigit per Sique Rodríguez i s'ha destacat per seguir l'ascens del Girona a primera divisió.

Eugènia Correia és una jove compositora andorrana de 18 anys que s'ha destacat per la seva delicada veu i les seves dolces composicions gràcies a la participació en diferents festivals del país com el Jambo, i a la col·laboració amb músics com Juli Barrero, Quim Salvat o Helena Marsol.

La jove cantautora es troba actualment centrada en els seus estudis musicals al 'Taller de Músics' de Barcelona alhora que en el seu primer àlbum del què ja ha publicat el primer senzill, ELA, una composició en català i portuguès.