Dissabte 27 de juliol de 2024
|
09:07 H
La tenista Vicky Jiménez Kasintseva al Mutua Madrid Open d'enguany. (Foto: MMO)

Resiliència i cap, les claus de la victòria de Vicky Jiménez contra Zhouxuan Bai (7-5 i 6-4)

Andorra la Vella.- En dues hores de partit, Vicky Jiménez Kasintseva ha acabat amb les opcions de la cap de sèrie número dos i 90a al rànquing mundial, Zhouxuan Bai, a l'ITF W100K de Madrid. Un enfrontament on la tricolor volia encabir de nou els bons resultats davant rivals del top 100 WTA, i ho ha assolit amb èxit per un 7-5 i 6-4 amb remuntades incloses. Així doncs, passa de ronda en la màxima categoria dels tornejos ITF després de rebre una 'Wild Card' (WC).

Tot semblava que es posava en contra de Jiménez en el moment en què la xinesa li trencava el servei per l'1-2, després de salvar la primera bola de 'break' al 15-40. Tanmateix, la tenista nacional ha demostrat un cop més la seva resiliència en batallar fins a cinc 'break-points' abans de tornar a posar les taules al marcador. Mateixa dinàmica fins al 3-3, on Bai es posava per davant al rest fins al 3-5. Jiménez acabaria emportant-se el primer set desfent les tres oportunitats de la contrincant i assolint dos trencaments més pel seu marcador personal (7-5). Durant la segona mànega, la xinesa deixava clar que venia per lluitar, i així ho ha fet. Un ràpid 0-2 feia pensar que el matx es decidiria al tercer set, però Jiménez continuava aprofitant fins a la més petita oportunitat. 2-4 al digital. La solidesa defensiva al rest era notable, i amb un joc en blanc, dos 40-30 i fins a quatre oportunitats de tancar el partit, la tricolor sumava una nova victòria davant un top 100.

El pròxim duel està programat per aquest dimecres (horari encara per confirmar) davant l'actual 189 del món, la romanesa Irina Bara. Pel que fa al quadre del III Open Villa de Madrid, destaca la presència de les espanyoles Rebeka Masarova, Núria Parrizas i Jéssica Bouzas (qui va ser companya de dobles de Jiménez al Masters1000 de la capital); les estatunidenques Robin Montgomery i Claire Liu; i l'alemanya Eva Lys.