Dissabte 27 de juliol de 2024
|
05:23 H
L'esquiador Àxel Esteve aquest dilluns. (Foto: Creand Supporting)
L'esquiador Àxel Esteve i el director de la secció d'alpí, Roger Vidosa, durant la roda de premsa d'aquest matí. (Foto: Creand Supporting)
Foto de família amb l'esquiador Àxel Esteve aquest dilluns a la seu de la FAE. (Foto: Creand Supporting)

Adeu a Àxel Esteve després de quinze anys

L'esquiador passarà a formar part de l'estructura tècnica del grup U16 del programa d'esquí estudi batxillerat esportiu (EEBE)

Andorra la Vella.- L'esquiador Àxel Esteve ha anunciat aquest dilluns la seva retirada de la competició després de quinze anys de carrera. L'andorrà farà un canvi de rumb i ara passarà a formar part de l'estructura tècnica del grup U16 del programa d'esquí estudi batxillerat esportiu (EEBE). Amb 29 anys, després d'un temps de reflexió en què ha comparat el seu projecte de vida amb "el gran sacrifici que significa la competició", ha pres la decisió de deixar l'esquí a nivell competitiu "sabent que he donat el meu màxim".

"Sempre he estat al 100% a cada portilló de sortida, per donar el meu màxim i això em dona tranquil·litat", ha assegurat Esteve, que s'ha mostrat emocionat durant l'acte d'aquest dilluns al matí. "Avui és un dia dur i difícil per a mi, deixo de banda tot el que havia lluitat fins ara", ha continuat expressant l'andorrà.

Pel que fa al director de la secció d'alpí, Roger Vidosa, ha elogiat el paper d'Esteve com "el millor eslalomista que ha tingut Andorra", remarcant els seus resultats i la seva influència dins de l'equip nacional: "Ha tingut un paper molt important per l'adaptació d'esquiadors més joves com Àlex Rius, Bartumeu Gabriel o Xavier Cornella".

A més, cal recordar que va formar part de l'equip del paral·lel que va córrer a les finals de la copa del món de Soldeu de 2023 i durant aquesta temporada va assolir la 21a plaça a la copa d'Europa de Berchtesgaden, tancant la seva carrera amb 23 punts FIS en eslàlom, la mínima puntuació possible al circuit FIS.