Divendres 18 d'octubre de 2024
|
09:56 H
El secretari general de la FAE, Lluís Ruiz; l'excoordinadora de la FAE, Laura Orgué; els esquiadors Carola Vila, Gina del Rio i Irineu Esteve; l'entrenador de la secció femenina d'esquí de fons, Xabier de Val; i la directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez, instants abans de l'inici de l'acte. (Foto: E. M.)
L'entrenador de la secció femenina d'esquí de fons i nou coordinador de l'estil, Xabier de Val. (Foto: E. M.)
L'excoordinadora de la secció d'esquí de fons de la FAE, Laura Orgué. (Foto: E. M.)
L'excoordinadora de la secció d'esquí de fons de la FAE, Laura Orgué, i la directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez, durant el balanç de la temporada. (Foto: E. M.)
El secretari general de la FAE, Lluís Ruiz. (Foto: E. M.)

Laura Orgué deixa la coordinació de l'esquí de fons de la FAE

Escaldes-Engordany.- La coordinadora de la secció d'esquí de fons, Laura Orgué, ha anunciat aquest dilluns durant el balanç de la temporada, que deixa la federació andorrana d'esquí de cara al pròxim curs. Així doncs, qui assumirà el rol serà Xabier de Val, actual entrenador femení de fons, que també deixarà el seu lloc com a tècnic, encara sense reemplaçament. Orgué, ha esmentat que els motius que l'han portat a prendre la decisió han sigut la falta de temps personal i professional. "És un lloc que requereix temps complet i prefereixo que algú que pugui donar-li aquesta dedicació assumeixi el rol" ha revelat. Una decisió que ha sobtat, i que, el secretari general de la FAE, Lluís Ruiz, ha aprofitat per agrair tot el treball de l'exesportista, assegurant que continuarà dins de l'entitat com a membre de la junta. "L'experiència que té en el món de l'esport és brutal i no volem perdre-la" ha esmentat.

Tot i que ja es comencen a mirar tots els integrants dels equips tècnics, els objectius de cara als resultats i les cites és poder continuar la bona línia aconseguida en la 2023-2024. "Ha estat un gran any en general, i en particular per a Gina del Rio" ha mencionat la directora de banca país d'Andbank, Maria Suárez, un dels principals col·laboradors de la federació. Amb més de 10 anys donant suport a la FAE, des de l'entitat bancària s'ha remarcat el treball resolutiu i l'empenta dels fondistes, reflectit en els bons resultats. Així doncs, els assoliments més destacats han estat les medalles de Del Rio als mundials de Planica (Eslovènia), i el seu debut en la categoria sènior de la modalitat a Lahti (Finlàndia). "L'or potser el més destacat, però a mi em va sobtar molt la plata en Clàssic" ha afirmat De Val. Un podi que també va sorprendre la fondista, però que va ser fruit de l'esforç, constància i treball fet durant la temporada. "Ara ve una pujada de categoria" ha afirmat Del Rio, la qual ja va tastar a la Copa del Món, on va poder puntuar per primer cop. "No tinc pressió externa, però si la que jo mateixa em fico" ha al·legat. El pròxim pas és preparar-se per al setembre i assolir una quarta part de la que ha sigut "la millor temporada de la meva vida".

Pel que fa a Irineu Esteve, el curs ha estat marcat per la seva lesió d'esquena que el va deixar parat durant bona part de la temporada. No obstant això, la part positiva ha estat l'associació amb l'equip noruec Aker, que el van ajudar durant tota la pretemporada "quan no tenia entrenador" ha mencionat. "Els resultats no reflecteixen les sensacions bones que he obtingut, però espero poder donar tot de mi a partir de setembre" ha reflexionat Esteve. Cal remarcar que l'esquiador està en tractament conservador en referència a les molèsties i no descarta haver de passar per quiròfan, si fos necessari.

L'altra damnificada per les lesions ha estat Carola Vila. Amb unes conseqüències més greus, la tricolor, conjuntament amb De Val, van haver de prendre la decisió de no competir a partir del mes de gener a causa dels aspectes físics i psicològics. "Tinc ganes de reprendre la temporada i a veure si podem trobar bons 'feelings' durant la pre" ha declarat. Amb tot, és coneixedora que la decisió "era molt necessària perquè mentalment i físicament estàvem saturats, feia molts dies que el meu cos demanava un descans". Tocava escoltar, prioritzar i cuidar-se, i així ho ha fet. La voluntat de Vila és similar a la dels seus companys de disciplina: poder donar el màxim en el seu retorn.