Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:35 H
El dominicà Jean Montero. (Foto: MoraBanc Andorra)

Montero, escollit Millor Jove de la Lliga ACB 2023-2024

Andorra la Vella.- L'actuació de l'escolta dominicà Jean Montero a la lliga ACB no només ha sigut excel·lent d'ençà que va aterrar a Espanya, sinó que ha quedat escollit com a Millor Jove de la competició per segon cop consecutiu. Així doncs, el jove de 20 anys ha guanyat les votacions amb un 81%, triplicant al segon més votat, segons han fet públic a les xarxes socials de la lliga. A la votació, han participat aficionats, mitjans de comunicació, jugadors i entrenadors. De fet, la diferència respecte al jugador del Río Breogán, Juan Fernández, ha estat de més de 110 punts, tot un rècord absolut. Cal destacar que, aquest assoliment, també està al palmarès personal d'estrelles mundials del bàsquet com el base dels Dallas Mavericks Luka Doncic, o Carlos Alocén, del Reial Madrid.

Montero ha sigut una de les peces clau de la temporada per a Natxo Lezkano. Amb 25 partits jugats i 19,5 de valoració, porta una mitjana de 15,1 punts; 5,2 assistències; 3,5 rebots; i 2 recuperacions per partit durant l'edició de la màxima competició espanyola. Tot i arribar cedit del Dreamland Gran Canària, amb contracte fins al 2026 amb l'entitat tricolor, el president del club, Gorka Aixàs, va esmentar en una entrevista a Ràdio i Televisió d'Andorra que és "impossible retenir-lo". "Amb Montero, el que intentarem fer és gaudir-lo molt en els partits que ens queden, és un dels millors jugadors que ha passat pel club, si no el millor" ha valorat.

En aquest sentit, el dominicà, a hores d'ara, pot tenir un peu més fora del club que dins, però tot ho decidirà el temps i el mercat a l'estiu. La prioritat del club són Marin Maric i Jerrick Harding, que acaben contracte al juny. A aquests dos, se li suma la llibertat de Nacho Llovet, Alexander Madsen, Juan Rubio, Mihajlo Andric i Tobias Borg.