Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:31 H
La piragüista Mònica Doria durant la presentació de la seva temporada 2024. (Foto: E. M.)
El director tècnic de la federació andorrana de Canoa i Caiac, Toni Cadena; la directora de Banca al Detall de Creand Crèdit Andorrà, Cristina Terés; i la piragüista Mònica Doria, instants abans de l'acte de presentació.   (Foto: E. M.)
El director tècnic de la federació andorrana de Canoa i Caiac, Toni Cadena; la directora de Banca al Detall de Creand Crèdit Andorrà, Cristina Terés; i la piragüista Mònica Doria, durant la presentació de la temporada de l'esportista. (Foto: E. M.)
La piragüista Mònica Doria. (Foto: E. M.)
El director tècnic de la federació andorrana de Canoa i Caiac, Toni Cadena; la directora de Banca al Detall de Creand Crèdit Andorrà, Cristina Terés; i la piragüista Mònica Doria. (Foto: E. M.)

Mònica Doria fixa l'objectiu a París 2024 amb 'tranquil·litat i confiança' per arribar a la medalla

Andorra la Vella.- La palista Mònica Doria ha presentat de forma oficial el calendari de la seva temporada 2024 aquest dilluns al matí a l'edifici de Creand Crèdit Andorrà, el seu principal patrocinador, que ajuda "a la consecució de les fites i les il·lusions dels joves talents esportius en trajectòria internacional" ha declarat la directora de Banca al Detall de Creand Crèdit Andorrà, Cristina Terés. El focus està fixat en els Jocs Olímpics d'enguany, que se celebraran a París del 27 de juliol a l'11 d'agost, cita que porten preparant des de la finalització de Tòquio 2020. Els bons resultats assolits prèviament porten a pensar que Doria podria continuar superant-se a si mateixa, i inclús, poder arribar a fer història emportant-se una medalla, segons ha declarat el director tècnic de la federació andorrana de Canoa i Caiac, Toni Cadena. Amb tot, l'andorrana ha declarat que està "molt tranquil·la i confiada en la feina feta per cadascun de nosaltres, tant a nivell físic com en l'àmbit mental".

El calendari de la temporada preveu un primer europeu a Eslovènia, el qual es disputarà a mitjans del mes de maig. Seguidament, estan programades tres copes del món, on Doria només estarà present en dues (Alemanya i República Txeca) per "poder incloure un període d'entrenament més a París", segons ha explicat Doria. Després dels Jocs, la tricolor participarà en dues cites mundials a Itàlia i la Seu d'Urgell, on conclourà l'any. De fet, l'equip ja ha estat en quatre ocasions al canal artificial de la capital francesa, on han pogut conèixer l'escenari i treballar en ell durant l'hivern. Aquests entrenaments s'han combinat amb les competicions preparatòries al país gal i al parc olímpic del Segre. "La meva sensació des de l'aigua, com des de l'equip tècnic, és d'haver fet una molt bona preparació, amb moltes hores acumulades d'entrenament en aquest canal" ha declarat la piragüista, incidint en la importància de la variable en l'esport.

"L'objectiu és el diploma olímpic, el somni la medalla" ha afirmat Doria. L'esportista va assolir la classificació al setembre 2023 durant els mundials de Praga. A diferència de la passada edició al Japó, participarà en tres modalitats: caiac i canoa en eslàlom, i caiac cross, que per primera vegada en la història és considerada com a disciplina olímpica. Per la seva part, Cadena ha aprofitat l'espai per destacar les posicions de Doria des dels darrers jocs fins ara. "A canoa es posicionava com a la desena del món, un rànquing que ha mantingut, però, en caiac era la 42a i estem parlant que és l'11a. En caiac cross, Doria està sisena del món" ha assenyalat. Un tret que, tot i que no determina res del que passarà a l'estiu, significa molt internament, ja que "ens ajuda a tenir uns indicadors per veure i valorar el treball que s'està fent".

La dificultat a París és la tipologia de canal, artificial en comptes de natural, aspecte que requereix molta més preparació física per la manca de potència. "És semblant al de Londres, no hi ha pedres, són blocs de plàstic i tenen característiques molt similars" ha mencionat. Són aspectes als quals no estan acostumats i per aquest motiu, han donat prioritat a l'acumulació de coneixement del terreny. "Com a esportista d'elit sempre hi ha coses a millorar i és el que ens fa seguir" ha valorat, sent coneixedora dels aspectes tècnics que encara ha d'adquirir respecte al top 3 mundial. Doria ha conclòs l'acte afirmant que la temporada està totalment plantejada per arribar al 27 de juliol en la seva millor forma física.