|
10:09 H
Bover en el partit d'aquest divendres. (Foto: FC Andorra)

La falta d'encert priva l'Andorra d'un triomf merescut

Andorra la Vella.- L'Andorra va fer molts més mèrits que el seu rival per endur-se la victòria, però la falta d'encert en la rematada final va permetre al Racing sumar un punt en un partit marcat per la forta pluja que va caure al llarg dels 90 minuts. Els tricolors no van sentenciar quan tenien els càntabres gairebé a la lona i ho van acabar pagant car en un duel que va embogir en el tram final.

Tot i un inici, un pèl més fort del Racing, l'Andorra va agafar el timó del partit. La pluja va dificultar en alguns moments les accions dels 22 futbolistes sobre el terreny de joc, però es va poder veure un duel força atractiu. Així, tot i un cop de cap tímid de Karrikaburu només començar, els visitants van gaudir d'un parell d'arribades perilloses en el primer quart d'hora. Això sí, a partir del minut vint, els de Ferran Costa van trobar el camí per fer mal al seu rival i van començar a apropar-se al gol. Iván Gil va fer lluir Ezkieta, el gran heroi dels càntabres, amb un cop de cap, mentre que uns minuts després ho van provar Rubén Bover i Lobete. L'extrem va estar molt fi superant el seu marcador cada vegada que podia córrer i per aquí va arribar bona part del perill tricolor en el primer temps.

Domini i ocasions

De fet, en el minut 32, una conducció plena de força de Pastor, que va creuar mig camp amb la pilota als peus, va permetre Lobete obrir la llauna després d'una gran maniobra. El gol va donar encara més energia a l'Andorra, que en la darrera jugada abans del descans va poder doblar l'avantatge: de nou Ezkieta va treure una mà salvadora per evitar el 2-0 d'Iván Gil.

A la represa, els del Principat van sortir a per totes per mirar de sentenciar el partit i just començar Karrikaburu es va plantar sol davant Ezkieta, però el sentinella visitant va salvar molt bé amb el peu. I encara més clara va ser l'ocasió del minut 54': Iván Gil es va inventar una canonada que va anar al pal i en el rebuig, amb tot a favor, Karrikaburu va tornar a topar amb la fusta.

L'Andorra mereixia haver sentenciat el partit perquè, encara uns minuts després, ho va provar Rubén Bover. Però ja diu el tòpic que qui perdona ho acaba pagant i aquest es va complir. En una jugada polèmica en què ni àrbitre ni VAR van considerar que la pilota va sortir per la línia de fons, Andrés va fer la igualada al 66'.

L'empat va fer mal als tricolors i el partit es va obrir de bat a bat. En un context que el Racing domina a la perfecció, l'Andorra es va aferrar al matx, va saber patir i va tenir, altre cop, ocasions de sobres per marcar. Els de Santander van enviar dues vegades la pilota al fons de la xarxa en dues accions anul·lades per fora de joc, mentre que Andrés va tornar a fregar el gol en alguna altra ocasió. Però els tricolors en van tenir tres de claríssimes per decantar la balança. En la primera Karrikaburu no va trobar porteria, uns minuts després va ser Ezkieta qui va tornar a ser salvador en un xut del '9' i, en el 83' la pilota incomprensiblement no va entrar en una acció embolicada a la sortida d'un córner.