Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador Joan Verdú després de l'operació. (Foto: FAE)
Per Redacció, 25/04/2024 A LES 17:03

Verdú ja està operat i la recuperació porta a l'optimisme

Andorra la Vella.- Entre dubtes i deliberacions, finalment l'alpinista Joan Verdú ha sigut operat de l'hèrnia discal que el va deixar paralitzat durant tres setmanes als Estats Units. En concret, ha estat intervingut per realitzar-li una infiltració subcutània guiada a la zona lumbar on patia el dolor incapacitat (l'afectació era a l'hèrnia L4-L5). Segons esmenten en un comunicat emès per la FAE, la intervenció es va portar a cap aquest dimecres amb èxit, i les primeres previsions de recuperació, marcades pel full de ruta inicial són òptimes. Així doncs, s'espera que en sis setmanes ja estigui totalment actiu de nou.

La doctora Teresa Solà, de la Clínica Teknon, és optimista després d'una operació en què, tal com va informar el fisioterapeuta de la federació andorrana d'Esquí, Pol Ferrer, "han pogut fer tot el que s'havia de fer, sense imprevistos". Van ser dues hores a quiròfan, i ara, "la previsió és que tot està en condicions per pensar que millorarà a molt bon ritme" ha explicat. De la mateixa manera, ha recordat que l'esquiador "ha de complir amb aquestes tres setmanes de recuperació i descans passiu". "El Joan està animat i sense dolor" ha afirmat. En aquest sentit, després de passar una nit a l'hospital, Verdú ja ha rebut l'alta mèdica.

Després dels 21 dies de repòs, haurà de continuar amb un període igual de recuperació activa. "Serà un retorn progressiu a l'activitat física sota pauta mèdica" ha al·legat el fisioterapeuta. Així doncs, s'espera que el tricolor pugui tenir un millor rendiment esportiu, a la vegada que es vegi una millora en el futur per la seva salut.