Carregant...

Detall de notícia

  • La tenista Vicky Jiménez Kasintseva al Mutua Madrid Open de l'any passat. (Foto: Arxiu ANA)
Per Elena Martins, 23/04/2024 A LES 18:04

Jiménez Kasintseva torna al Mutua Madrid Open

Andorra la Vella.- Tret de sortida al quadre principal d'individuals del Mutua Madrid Open amb la 'Wild Card' (WC) de Vicky Jiménez Kasintseva, que aterra a la capital espanyola després de caure en primera ronda al W35k de Santa Margharita di Pula (Itàlia) contra la finlandesa Laura Hietaranta. Així doncs, aquest dimecres s'enfrontarà a la número 57 del rànquing WTA, la xinesa Lin Zhu, horari encara per confirmar.

La tricolor coneix molt bé el que significa jugar a les pistes de la Caja Mágica i guanyar, ja que va poder apoderar-se del títol el 2019 en la categoria sub-16. Ara, torna durant una temporada marcada per les lesions, on a poc a poc comença a guanyar més confiança tant en el circuit sènior, com en el seu joc. Amb només una final i una semifinal jugades durant el 2024, la número 335 del món busca tornar a encabir una ratxa guanyadora després del primer ITF d'abril a Pula. Com a favorita del matx està Zhu, que comença a donar passes fermes i demostrar tot el talent que porta en les seves venes. Això sí, Jiménez Kasintseva no posarà les coses fàcils, somiant en poder alçar el trofeu a través d'un camí excel·lent.

A la ronda de 64, espera a la guanyadora del matx la italiana Jasmine Paolini, actual número 13 del món i 12a cap de sèrie del campionat, que ha rebut un 'bye' a primera ronda. Passi qui passi, el pròxim repte és encara pitjor que el previ.

L'anàlisi del quadre

Si Vicky Jiménez vol arribar a tocar el cel madrileny haurà de passar per un quadre on estan la campiona de Wimbledon 2022 i finalista de l'Open d'Austràlia 2023, Elena Rybakina; i la bicampiona del primer Grand Slam (GS) de l'any, Aryna Sabalenka. Pel seu mateix costat, van la francesa Caroline Garcia (24) a qui s'enfrontaria hipotèticament en tercera ronda. A vuitens, però, la situació continuaria entrecreuant-se amb un possible matx contra l'estrella ascendent russa de 16 anys, Mirra Andreeva, o la vigent campiona del Grand Slam britànic, Markéta Vondroušová.

Si tot funciona bé, té moltes butlletes per veure's les cares contra Sabalenka als quarts i a Rybakina en les semifinals. Somiant alt, podria disputar la final contra Ons Jabeur (9), Coco Gauff (3), Maria Sakkari (6) o l'actual millor tenista del món segons el rànquing WTA, Iga Świątek.

Halep deixa lliure una WC


Les primeres invitacions van ser atorgades a la danesa Caroline Wozniacki (ex número u del món i guanyadora de 30 títols WTA), i la romanesa Simona Halep, qui ha sigut baixa d'última hora. La qui té dos GS al palmarès personal, feia dos anys que no trepitjava les pistes a causa d'una sanció per dopatge, i després de la rebaixa de la condemna (on s'especificava que no podia jugar fins al 2026), ha tornat a jugar momentàniament, ja que una lesió al genoll l'ha fet baixar del 5è Master1000 de la temporada.

En aquest sentit, les altres WC han estat entregades a la filipina Alexandra Eala (170); la vencedora de l'US Open 2021, Emma Raducanu; les germanes Fruhvirtova, Brenda i Linda; i les estatunidenques Robin Montgomery i Amanda Anisimova.

Els classificatoris finals

Tot i que ja s'han disputat alguns dels partits oficials, el quadre classificatori encara no s'ha resolt. Com a grans sorpreses, s'han quedat fora l'alemanya Jule Niemeier (111), la belga Greet Minnen (68) i la txeca Linda Fruhvirtova (146). A hores d'ara, poden entrar la britànica Harriet Dart (86); la russa Maria Timofeeva (99); les romaneses Ana Bogdan (64); la finalista del Roland Garros 2012, Sara Errani; la guanyadora de dos Open d'Estats Units en dobles, l'alemanya Laura Siegemund; i l'ex número u júnior, Anastasia Potapova.