Carregant...

Detall de notícia

  • El conjunt de la FAN desplaçat a Berlín (Alemanya) abans d'embarcar. (Foto: FAN)
Per Redacció, 18/04/2024 A LES 17:27

Primer preparatiu d'equip per Andorra 2025 al 'Berlin Swim Open'

Andorra la Vella.- La federació andorrana de natació (FAN) conjuntament amb vuit nedadors (tres infantils, quatre júniors i un absolut sub-20) ha emprès camí cap a Berlín (Alemanya) aquest dijous per participar en el 'Berlin Swim Open' del 19 al 21 d'abril. Un campionat certificat World Aquatics i penúltima oportunitat de classificació per als nedadors alemanys de sumar-se a l'equip que assistirà als Jocs Olímpics de París.

La llista de convocats la conformen Isabel Montoro, Clara Galí i Jan Font, com a infantils; Aritz Moreno, Max Suarez, Tresa Vergés i Biel Cuen com a júniors; i Didac Rayo com a absolut sub-20. A ells, els hi acompanyen el director tècnic de la federació, Alfonso Maltrana, amb el segon entrenador Pablo Prieto, que actuen com a tècnics responsables. Inicialment, el júnior Arnau Segarra també formava part de l'equip, però ha estat baixa d'última hora per molèsties fisiques.

Així doncs, en un comunicat emès per la FAN, asseguren que aquesta cita és una primera preparació com a conjunt del possible equip que participarà en els Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2025, que preveu l'accés dels atletes convocats a accions i experiències que impulsin el desenvolupament esportiu o representin una oportunitat per a revolucionar el potencial dels competidors amb millor rànquing FAN. Entre les activitats previstes es compten: proves i estudis, no invasius, amb base científica; clínics esportius, estades en centres d'alt rendiment i la participació en competicions internacionals d'alt nivell com a equip.

La llista inicial ha reunit disset candidats a partir de la categoria Infantil. El grup se segmentarà en subgrups per edat, condicions o disponibilitat, que participaran en experiències adaptades i orientades a la progressió individual o col·lectiva. La llista de 17 no està tancada i es podrien afegir o reduir el nombre de candidats en funció del rendiment. Finalment, el pla contempla l'assistència als grups d'entrenaments i l'actitud de treball com a criteris vàlids per a la permanència, l'adhesió o la sortida del grup.

La classificació olímpica de l'equip alemany de natació es tancarà la setmana següent al 'Campionat Nacional Alemany 2024' (Deutsche Meisterschaften Schwimmen), que se celebrarà entre el 25 i el 28 d'abril i tindrà la presència de Nàdia Tudó amb el club 'SG Ruhr' de la ciutat de Bochum. Totes dues reunions se celebraran a la 'Sala de natació i salts en el Europasportpark (SSE)' (Schwimm- und Sprunghalle im Europasportpark) de la capital alemanya.

Les dues reunions són part del calendari global de trobades internacionals d'alt nivell establert per World Aquatics per al període de l'1 de març del 2023 i el 23 de juny del 2024, que representen una oportunitat addicional de classificació olímpica, individual, per a nedadors de diferent nacionalitat de tots, i a tots, els continents.