Carregant...

Detall de notícia

  • El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, mostrant el projecte sobre les reformes. (Foto: M. R.)
  • El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, mostrant el projecte sobre les reformes. (Foto: M. R.)
  • El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, a la pista d'atletisme de l'Estadi Comunal. (Foto: M. R.)
  • Un usuari a la pista d'atletisme de l'Estadi Comunal. (Foto: M. R.)
  • La pista d'atletisme de l'Estadi Comunal. (Foto: M. R.)
Per M. R., 12/04/2024 A LES 13:08

González demana la implicació del Govern en la millora dels equipaments d'atletisme de l'Estadi Comunal

El mandatari comunal considera que s'hauria de concretar abans del 2025

Andorra la Vella.- El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, ha sol·licitat aquest divendres en el marc d'unes declaracions sobre la millora dels equipaments d'atletisme de l'Estadi Comunal la implicació del Govern en aquest procés. "Demanem que el Govern hi participi" ha comunicat el mandatari comunal, afegint que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, ja s'ha mostrat predisposada a intervenir en les reformes. "La setmana vinent tenim una reunió amb la ministra i el secretari d'Estat per parlar del treball conjunt i de les reformes que podem dur a terme per tal de poder acollir uns Jocs dels Petits Estats en unes instal·lacions adequades, i no com les que tenim des de fa trenta anys. Jo crec que la col·laboració s'hauria de concretar abans del 2025" ha destacat.

Així doncs, González ha detallat totes les reformes que consten en el pla d'inversions a curt i a mitjà termini i ha indicat que es destinarà una partida superior a 180.000 euros a refer el tartan i a altres millores com la construcció d'un nou magatzem d'equipaments per a la Federació d'Atletisme, la millora del gimnàs actual i la seva reubicació. "La setmana passada ens vam reunir amb el president i els vam explicar la nostra proposta. Van quedar gratament sorpresos per la coherència, la rapidesa i aquest pla estratègic que tenim pensat per aquest any" ha celebrat.

Per altra banda, el cònsol major de la capital ha reconegut que aquesta reforma era necessària, ja que, com ha recordat, durant els darrers quatre anys la inversió a les equipacions de l'Estadi Comunal no ha arribat als 60.000 euros. "L'any 2022 es van destinar 30.000 euros a refer aquest tartan amb pegats i altres accions que no eren satisfactòries. En canvi, nosaltres complim amb el mandat i, amb menys de 101 dies, ja portem un pla per començar a treballar" ha destacat el mandatari comunal, tot afegint que preveu que les reformes comencin durant el juliol o l'agost, segons les empreses que s'han presentat al concurs.

Quant a la segona fase, prevista pels anys vinents, González ha avançat que s'hauria de centrar en la rehabilitació de les grades, la zona exterior, els murs i els accessos als vestidors i a l'estadi. "Penseu que fa més de trenta anys que aquí no s'ha fet res, i aquests canvis ja urgeixen" ha plantejat el mandatari comunal, qui ja ha indicat que la partida pel 2025 serà superior als 300.000 euros.

González també ha confirmat que, per ara, el projecte de l'arquitecte Pere Cervós ha quedat "totalment descartat per l'elevat cost" i que, per tant, no és una prioritat. "A nosaltres ara ens toca fer aquestes reformes i, el següent pas, ja serà veure què passa si podem aconseguir que l'estadi passi a ser propietat del comú" ha assenyalat.

Amb relació a una pregunta sobre els terrenys de la Borda Mateu, el cònsol major ha assegurat que no hi ha hagut cap reunió ni disposa de cap informació nova. "El comú no porta al programa el tema del multifuncional. Ara bé, sempre hem dit que estem oberts a escoltar les diferents parts i veure si és un projecte d'interès" ha matisat mentre insistia que, per ara, la corporació té altres prioritats d'agenda.