Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador Natxo Lezkano i el jugador Jean Montero en el partit contra el Coviran Granada. (Foto: Dani Speedy)
Per Elena Martins, 12/04/2024 A LES 11:33

Lezkano sap que la salvació passa per guanyar fora

Andorra la Vella.-El MoraBanc Andorra viatjarà per segon cop en aquesta darrera volta de la lliga ACB a una de les pistes més complicades: el Gran Canaria Arena (diumenge 14, 18 hores). En aquest sentit, visitaran als sisens classificats a la general, que només han perdut dos cops a casa, un d'ells a pròrroga. No obstant això, s'espera un equip amb la moral inestable després de perdre contra el Basket València per 20 punts de diferència.

L'anada al Poliesportiu d'Andorra va ser dramàtica, on es va poder veure el pitjor partit de la temporada tricolor, demostrant un nivell "molt per sota del que suposaria un mal dia per a nosaltres" ha al·legat l'entrenador Natxo Lezkano. "Hi ha duels on el rival et supera, però aquella jornada vam ser nosaltres que no estàvem, tot i que ells (Dreamland Gran Canaria) ens van forçar a no poder disputar gens, la culpa va ser nostra" ha afirmat. Així doncs, va ser un "abans i un després" per poder reconèixer que és una imatge que no volen tornar a donar, i de moment, ho han complert. Són coneixedors de l'estratègia que han d'efectuar per poder assolir la victòria, proposant un joc "competitiu i intentar anar a totes".

La victòria contra el Coviran Granada va ser molt important pel club, que els ha situat en una posició tranquil·la, allunyada dels llocs crítics de la classificació. Amb tot, continuen sense pensar, ni fixar-se en aquest aspecte, ja que "encara queda molt treball per fer". "L'objectiu de l'any encara està a l'aire. Hem d'anar per ell i no esperar al fet que vingui" ha incidit el 'coach'. Amb només dos enfrontaments a casa contra rivals de la part alta (FC Barcelona i Basket València), han de cercar els punts per consolidar la posició segura com a visitants i no refiar-se quan toqui exercir de locals.

Per aquest motiu, el vestuari manté la mateixa línia de treball i concentració en vers a les pròximes cites, on volen trencar la ratxa de derrotes fora, la qual porten des del passat mes de desembre.

Montero torna a casa

L'escolta Jean Montero trepitjarà de nou la pista canària, després de marxar cedit a l'entitat tricolor per part del combinat dirigit per Jaka Lakovic. De fet, no va acabar amb bons termes i està el dubte de si l'ambient pot afectar en el seu rendiment, que està sent impecable. "És un noi jove, però madur, així que crec que pot saber-ho gestionar perquè no l'afecti" ha decretat el basc. En addició, és conscient que pot tenir les dues cares de la moneda. Així i tot, confia que estigui concentrat i s'abstregui dels factors externs.

Plantilla a mig gas

La setmana passada es va donar a conèixer la lesió al turmell de Felipe dos Anjos, amb una baixa inicialment decretada per tres setmanes. Tot i que comença a exercitar-se de nou, Lezkano espera que la pròxima setmana es reincorpori als entrenaments amb l'equip i així, poder comptar amb ell al duel contra el Baxi Manresa.

Pel que concerneix Alexander Madsen, el pivot pateix un problema muscular de sobrecàrrega que és complicat desfer-ho si no hi ha repòs absolut. "No està al 100%, dijous es va haver de retirar de la sessió d'entrenament" ha esclarit, afegint que el mateix jugador vol estar disponible tan aviat com es pugui. A més, el de Portugalete ha conclòs incidint en el fet que, en aquest punt del curs, és pràcticament impossible tenir a tota la plantilla en perfecte estat.