Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció absoluta de futbol sala a Nicòsia (Xipre) després de la victòria contra Estònia. (Foto: FAF)
Per Redacció, 10/04/2024 A LES 17:12

Andorra ja és història del futbol sala: a la 'Main round' de l'Eurocopa 2026

Andorra la Vella.- La selecció absoluta de futbol sala fa història en haver-se classificat aquest dimecres per primera vegada a la ronda principal de l'Eurocopa 2026 que se celebrarà entre Letònia i Lituània. Els pirenaics han tornat a assolir la victòria a menys d'un minut del final, en aquest cas contra Estònia amb Brayan Pinto com a autor del golàs de l'1-2.

Els de Talin Puyalto sortien a la pista sabent que l'única bala segura era aconseguir la victòria, després que Xipre hagués guanyat a Irlanda del Nord per 3-2. La primera part del partit ha estat dominada per ocasions i un molt bon joc defensiu per part dels dos equips. Així doncs, el remat inicial l'han creat els tricolors al cap de sis segons. A partir d'aquí, hi ha hagut una frenada en la dinàmica del matx. Adrià Blat ha vist l'oportunitat per desfer les taules en un servei de porteria quan falten tres minuts per a la mitja part.

Represa del partit amb una Estònia que sortia amb l'objectiu de capgirar el resultat. En conseqüència, han hagut de tirar fins a cinc cops a porta abans de l'alegria. Denis Vnukov convertia el penal, decretat per un error de Blat, en l'1-1 que dificultava encara més el duel. I com si es tractés d'un 'déjà-vu', els homes de Puyalto tornaven a eliminar l'empat del digital a 20 segons del final. Pinto s'elevava per fer una bona intercepció del porter balcànic, que sense pensar-s'ho, xutava des de mig camp i l'enviava al fons de la xarxa.

"Ha sigut un partit fins al final com el de dimarts, llarg, i on la sort o el treball ens ha donat la victòria" ha esmentat l'entrenador. Amb tot, ha volgut agrair als jugadors i el cos tècnic per l'esforç, i sobretot a les "persones precedents que han estat lluitant pel futbol sala al país". "És la primera vegada que estem a la ronda principal, on ens enfrontarem a les seleccions més importants d'Europa i estem molt contents" ha conclòs.

Així doncs, la selecció ja està classificada per a la ronda principal del torneig continental, un assoliment que mai s'havia aconseguit. No obstant això, divendres jugaran el darrer partit d'aquest preliminar contra Xipre, l'altre equip del grup classificat a les 10 hores.