• Un instant del matx Andorra - Grècia. (Foto: FAF)
Per Elena Martins, 09/04/2024 A LES 21:04

Derrota de la selecció femenina davant Grècia amb millores en el joc (0-3)

Andorra la Vella.- La selecció femenina absoluta cau contra Grècia per 0-3 a un Estadi Nacional que no ha parat d'animar a les seves. Tres gols on, en aquest cas, no s'ha reflexat el bon pensament defensiu de les tricolors, que han sortit perjudicades en els petits detalls. Així doncs, tanquen aquesta primera cita a la prèvia d'Europa com a penúltimes de grup, però demostrant la confiança que guanyen a poc a poc.

Inici d'un partit que ja es preveia que Grècia portes la veu cantant. Però, el combinat dirigit per Albert Panadero ha sabut plantejar una molt bona defensa. Així, Andorra ho ha intentat al cap de 30 segons, sense èxit. La primera oportunitat clara de la selecció hel·lena arribaria al 5', en una falta directa al pal llarg, que finalment s'anava fora. Les de Alexandros Katikaridis han aguantat molt bé la pressió a l'àrea durant els deu primers minuts, buscant els buits de la defensa tricolor i jugant principalment per l'esquerra. Laia Sin i Tere Morató interceptarien per acabar en un 1 a 1 de Mitoku-Morató que acabaria guanyant la grega. Seguidament, una nova ocasió clara de les visitants després que Luna Vazquez sortís per la pilota, en aquest cas al minut 18, acabaria a peus d'una Sofia Kongouli que no arribava a centrar-la a porteria buida. La millor oportunitat de les locals arribava per una falta de la dorsal '6' (38').

I amb confiança, tornava a fer la mateixa jugada que la del gol a Podgorica, aquest cop sense encert. Ja en l'afegit, la portera nacional sortia per recuperar-la als peus de Grigoria Pouliou. Tanmateix, Paula Marques veia la groga per una falta a Anastasia Spyridonidou, que l'àrbitra acabaria decretant com a penal i, sense saber-ho, les jugadores se n'anirien al vestuari amb un 0-1 que trencava tots els esquemes.

En la represa, cap canvi en les files locals que provoca que surtin amb la mateixa dinàmica. En conseqüència, passarien els minuts amb més ocasions per les gregues i un equip tricolor tancat en la seva àrea. Al 48, Stela Kostsaki crea un xut que dona al pal, i tan sols 10 minuts després, Grècia continuava apujant el marcador. Pilota morta que acaba recollint Spyridonidou, i en dos temps, la rematada a mig gas acabaria entrant pel pal curt (56'). Amb tot, les andorranes aguantaven el marcador i el joc ofensiu contrari. Minut 67. Falta lateral treta per Anastasia Gkatsou que acaba sent el 0-3, tot i que Vazquez l'acaricia amb els dits, no pot evitar el tant. Al 76, amb el canvi de Gemma Lluch per Laura Borja, li acaben amonestant amb la groga pel temps consumit durant la sortida.

La línia del duel tornava al que ja s'havia vist de forma prèvia. En tot cas, es veia un Andorra reforçat gràcies als moviments en l'equip efectuats per 'Pana'. A partir del 80', han aconseguit passar del migcamp i arribar fins a la frontal, on es topaven amb una defensa blava que s'havia transformat en un mur. Finalment, durant els cinc d'afegit del darrer tram, s'ha tancat amb absència d'ocasions i una sensació agredolça per les locals.

Ara, han de treballar i reforçar-se per al següent partit, contra un rival en condicions igualades. Serà el pròxim 31 de maig a Illes Fèroe.