Carregant...

Detall de notícia

  • El migcampista Iván Gil durant el darrer partit contra l'Eldense. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 09/04/2024 A LES 17:01

Iván Gil podria ser jugador de primera

Andorra la Vella.- L'FC Andorra continua en la cerca de la porta de sortida de la zona vermella, a la qual va retornar dilluns a la nit després que el Racing de Santander no pogués superar a l'Alcorcón de Mehdi Nafit (0-1). En l'entretemps, però, han esclatat diversos rumors sobre el possible fitxatge del migcampista Iván Gil per l'UD Las Palmas. Així doncs, des del diari 'La Provincia' ja afirmen que hi hauria un acord entre ambdós clubs i el jugador, que faria el salt a primera divisió a cost zero.

El de Sant Boi de Llobregat acaba contracte amb l'entitat andorrana al juny d'aquest any, i en cas de no renovar-ho, posaria fi a una etapa de tres anys al club. Provinent de la cantera de l'RCD Espanyol, va aterrar a les files d'Eder Sarabia el 2021, on des d'aquell moment ha sigut una de les peces clau en les files de l'equip i, a més, ha pogut viure un ascens i diverses Copes Catalunya. En aquest sentit, Gil ha passat de lluir el dorsal '22' al '10' demostrant temporada darrere temporada la seva qualitat tant al centre del camp, com en l'àrea amb les dues cames.

La 'caça' dels canaris a segona

La directiva dels 'pío-pío' no només s'ha fixat en Gil. De fet, aquest seria el tercer jugador que han aconseguit lligar de cara a la temporada següent, juntament amb el també migcampista Manu Fuster, provinent de l'Albacete per la qual es pagaria milió i mig d'euros; i el lateral dret del Real Oviedo, Viti Rozada que arribaria lliure. En addició, la renovació de la plantilla se sumaria a la destitució de García Pimienta com a tècnic dels insulars, del qual la continuïtat segueix en l'aire. Això sí, no confirmaran cap moviment fins a la conclusió d'ambdues lligues.

Situació de mercat

Amb tot, el vestuari de Ferran Costa podria patir una altra baixa clau a finals de temporada, aquest cop per part del lateral esquerre Diego Pampín. Al final del mes de febrer, es va fer públic que Getafe, Celta de Vigo i Cádiz podrien haver contactat amb la directiva de l'FC Andorra per preguntar sobre el d'Oleiros, que també quedaria lliure a partir del 30 de juny. A aquests tres clubs, se li sumarien Toulouse i un equip anònim de 'l'English Football League Championship' (segona divisió d'Anglaterra).

En relació amb els contractes, hi ha sis noms més els quals encara no tenen la renovació sobre la taula: Rubén Bover, Adrià Vilanova, Martí Vilà, Diego González, Jorge Pombo i Álex Pastor. Pel que fa a les cessions, retornarien Jon Karrikaburu a la Real Sociedad; Julen Lobete al Celta de Vigo; Aurelién Scheidler al SSC Bari; i Iker Benito a l'Osasuna.

Encara queden dos mesos, però segurament es viurà un mercat molt frenètic pel club presidit per Gerard Piqué.