Carregant...

Detall de notícia

  • El seleccionador Albert Panadero i la jugadora Tere Morató durant la roda de premsa. (Foto: E. M.)
Per Elena Martins, 08/04/2024 A LES 18:40

Anar a buscar solidesa i experiència d'equip contra Grècia

Andorra la Vella.- Grècia és el següent rival del vestuari d'Albert Panadero 'Pana' en aquest Preeuropeu que ha començat de forma agredolça per a les tricolors, tot i haver demostrat decisió durant la primera part i mancança de rodatge a la segona, referent al matx contra Montenegro a Podgorica. En aquest sentit, l'entrenador ha volgut incidir en el fet que, tant staff com jugadores, s'estan adaptant en aquesta etapa que acaba de començar. "No estem en condicions de mirar resultats, hem de millorar i adquirir hàbits que ens ajudin a créixer per arribar a la missió del que volem aconseguir com a selecció" ha declarat.

El golàs de Tere Morató al minut 36 no va ser suficient per consolidar un gran equip balca que va acabar golejant-les per 6-1. Tot i això, la capitana és conscient que "dimarts serà un partit igual o més dur", però les ganes de jugar a casa, davant de l'afició és "una motivació extra". "És cert que veníem amb expectatives. El resultat ens ha permès tornar a tocar de peus a terra per a tot el que se'ns en ve" ha revelat. No obstant això, Panadero ha valorat de forma positiva el domini, les dues ocasions, el gol i els córners creats durant els 45 minuts. Tanmateix, no és una situació fàcil com a esportista. Haver d'adaptar-se novament a una forma totalment diferent d'entrenament, joc i estil sempre porta temps. Així doncs, tant capitana com entrenador han coincidit que tothom està aportant el millor de si mateix per fer fomentar aquest projecte de futur.

La selecció hel·lena visitarà aquest dimarts l'Estadi Nacional (19 hores) en la cerca d'una superioritat, que no va estar present contra Illes Fèroe, i la consolidació com a cap de grup provisional, a l'espera del que faci el combinat dirigit per Mirko Maric i els gols que encaixin. Destinades a ser l'equip guanyador del grup C3, 'Pana' s'espera que vinguin al Principat per totes en un partit amb força tendència defensiva. "Hem de sortir sense dubtes i poder anticipar-nos a les situacions conflictives" ha valorat. La clau estar a tenir calma per poder crear opcions en un plantejament de joc on, molt probablement, les de Alexandros Katikaridis sortiran "amb les idees molt clares, buscant alternatives per jugar per dins i crear per fora". La responsabilitat, però, no només recau en el grup, sinó amb el dia a dia individual de cada jugadora. "El bon estat físic i mental passa pels bons hàbits saludables i que l'exigència als equips sigui el màxim" ha recalcat.

Per tant, Morató i Panadero han volgut convidar a totes les persones al duel en terres andorranes (entrada gratuïta). "La nostra màxima motivació és intentar retornar el suport que rebem, ja no només de familiars i amics, sinó de molta gent aliena a nosaltres" ha assenyalat la jugadora.

La 'capi' Morató

En aquesta convocatòria, Tere Morató ha pogut gaudir de la capitania de l'equip, un títol que ha qualificat d'"orgull" per poder representar a Andorra. Amb tot, ha esmentat que el seu rol no ha canviat dins l'equip. "Sempre he ajudat a les meves companyes, però estic molt contenta" ha conclòs.

Rotació a les files

El seleccionador espanyol ha aprofitat l'ocasió per revelar que les jugadores que trepitjaran la gespa contra Grècia i que hagin participat a Montenegro seran les que "millor estiguin pel que fa a descans i fatiga". Per aquest motiu, s'han confirmat les baixes de Júlia Rodríguez, Alex Cardoso i Lola Campos, amb quatre noves incorporacions: Violeta de Freitas, Noa Gallinat, Mimi Tizón i Laura Borja.