Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador Àxel Esteve a la Copa Gineta. (Foto: Origami / Òscar Rius)
Per Redacció, 08/04/2024 A LES 15:40

Esteve, Cornella i Rius es coronen a La Molina

Andorra la Vella.- El Campionat de Catalunya absolut, disputat a l'estació de la Molina, ha deixat "molt bon sabor de boca en l'equip andorrà", segons han esmentat en un comunicat emès per la federació andorrana d'esquí (FAE). Així doncs, Xavier Cornella ha estat segon al gegant, i Àxel Esteve i Àlex Rius, campió i 3r classificat en l'eslàlom, respectivament. A més, tant Esteve com Cornella han pogut rebaixar punts FIS.

En l'eslàlom, la victòria d'Àxel Esteve li ha aportat 23 punts FIS, la nota mínima que es pot assolir en una cursa. Mai havia tingut aquesta puntuació, la qual cosa suposa un premi a la constància, ja que fins al moment la seva puntuació era de 23.21 pts. El total assolit diumenge a La Molina, li faran mitjana amb els altres 23 que va assolir a Soldeu, quan va guanyar l'eslàlom. Els altres millors punts que havia assolit durant la temporada havien estat 23.42 a Val Palot, o més recentment els 24.87 a la cursa FIS de Soldeu del mes de març, quan va quedar subcampió per darrere del francès Victor Muffat-Jeandet.

Per la seva part, Cornella també ha assolit diumenge el seu millor resultat de la temporada en gegant. L'esquiador ha aconseguit marcar 42.39 punts, en un any en què el seu teulat ha estat en els 46.89 de Bardonecchia.

Dos eslàloms a Andorra

En el calendari d'aquest tram final, estan programats dos eslàloms femenins i masculins, per dimarts i dimecres, a Soldeu amb força presència dels esquiadors nacionals.