Carregant...

Detall de notícia

  • Els esquiadors Oriol Olm i Lea Ancion amb els tècnics a Cortina d'Ampezzo (Itàlia). (Foto: FAM)
Per Redacció, 08/04/2024 A LES 10:52

Ancion i Olm continuen a la Copa del Món de Cortina amb bons resultats

Andorra la Vella.- Els membres de l'equip nacional sènior i juvenil d'esquí de muntanya, Oriol Olm i Lea Ancion estan disputant la darrera cita internacional de la temporada a Cortina d'Ampezzo (Itàlia). Acompanyats pel seleccionador nacional Xavi Capdevila i el tècnic Guillem Campeny, es van desplaçar el passat dimecres per a la Copa del Món italiana. En aquest sentit, durant el cap de setmana han pogut disputar la Vertical Race i la Individual Race, i per dimarts, està programada l'esprint.

Amb 680 metres de desnivell positiu i una distància total de 2,6 quilòmetres, la vertical ha donat el tret de sortida dissabte, al que es coneix com el Col Gallina. Els participants han hagut de completar en el mínim temps possible un traçat 100% de pujada fins a arribar al Refugi de Lagazuoi. Una cursa molt exigent amb trams per dins i fora pista. Així doncs, Olm ha pogut completar aquest darrer traçat de la disciplina en 33a posició (27.58).

Per la seva part, Lea Ancion, en la seva primera experiència en categoria sènior, ha completat la prova amb un temps de 37.29 per a la 32a posició. No obstant això, la muntanyista ha valorat el traçat com a "dur i llarg", en una jornada que no ha sigut la seva millor actuació. "He intentat lluitar fins al final, i he acabat la cursa, que està molt bé. Contenta d'haver fet una primera vertical en sènior" ha explicat.

Pel que fa a la cursa de diumenge, la individual, només va participar Olm. En conseqüència, va poder entrar al top 30 amb un crono de 1h40.50. Segons esmenten des de la federació, és un resultat "excel·lent" tenint en compte les temperatures altes i la calor intensa viscuda durant la prova. Amb tot, Olm ha coincidit en la bona posició assolida, la qual ha sigut la millor en individual, amb orgull de la gestió de les condicions. "Estic molt satisfet" ha declarat. Cal remarcar que Ancion s'ha retirat de manera voluntària d'aquesta disciplina, ja que prefereix "afrontar els esprints i relleus amb gas" ha conclòs.