• Un instant del partit MoraBanc Andorra - Covirán Granada. (Foto: SFGA)
Per Elena Martins, 07/04/2024 A LES 19:26

Nova final, nova victòria amb espectacle de Maric i Harding (88-62)

Andorra la Vella.- El MoraBanc Andorra s'ha imposat en la primera visita del Covirán Granada a la Bombonera, on han pogut tastar la qualitat tricolor i la pressió de l'afició andorrana a parts iguals. Així doncs, aquesta nova 'final' ha acabat amb un resultat més que favorable pels de Natxo Lezkano que donen una passada ferma cap a la permanència, col·locant-se en 13a posició a la classificació general. Les absències més destacades han sigut la de Felipe dos Anjos (fora per lesió) i Alexander Madsen, qui arribava tocat i no ha vist pista.

Durant els primers minuts de duel, ambdós equips ja avisaven del que es vindria: un partit frenètic on no hi havia lloc per a la confiança. Això sí, els de Pablo Pin han començat per davant al marcador, imposant-se fins al 6-11 en una actuació destacada per part de l'aler Elias Valtonen i l'ala-pivot Jacob Wiley. Els tricolors iniciarien la seva remuntada amb dos tirs lliures de Tyson Pérez. Tot seguit, seria l'espanyol l'encarregat de posar el 12-13 amb un mat. Així doncs, els de Granada continuarien demostrant solidesa en les cistelles de tres i els rebots. Diverses errades pels locals que no perdonarien els visitants, però en dos temps, Stan Okoye i Rafa Luz empatarien per primera vegada al digital (16-16). El primer quart finalitzava amb un triplàs de Mihjalo Andric a manera de contesta als lliures de Jonathan Rouselle.

A diferència dels 10 minuts anteriors, Marin Maric sortia amb tota la confiança per obrir el marcador. Els vermells no tornarien a sumar passats 3 minuts, tot i intentar-ho en moltíssimes ocasions sense èxit. El 28-19 es fixaria després d'un triple sense tocar cèrcol, obra de Jerrick Harding. I doncs, la dinàmica tranquil·la que portaven es transformaria en 120 segons frenètics a la meitat del quart. Amb tot, moltes jugades i poc encert, fet que portava a un parcial de 14-15 al descans.

La falta d'insistència en els rebots dels tricolors es traslladaria als granadins durant la represa, a més, la baixada d'intensitat ha provocat uns minuts de molt moviment tàctic a pista. En conseqüència, els homes de Lezkano vivien un període d'augment al marcador fins a la primera cistella del Granada, donada per una personal de Maric (43-34). Així doncs, Harding tornaria a posar la distància de 10, que mantindria Tyson. No obstant això, Okoye veuria la falta personal i tècnica que el deixava fora del matx. El punt final de la mitja hora estaria en una última possessió pel MoraBanc, que acabaria traient la personal a Pere Tomàs sobre Jean Montero i així, fixar la distància de nou (55-46).

Darrer tram de partit sense anotacions durant els dos primers minuts. En conseqüència, la desesperació es tornaria una carta maleïda pels andalusos. Tobias Borg anotava de tres i li treia la personal a Christian Díaz pel 59-46, la distància més gran del partit fins ara. A partir d'aquí, ha sigut un festival per part dels locals que no pararien d'anotar. Per la seva part, Harding i Maric augmentarien el seu espectacle ja vist pel 88-62 final.

Per a les pròximes dues setmanes, el MoraBanc visitarà dos clubs d'alta qualitat i imposició a la lliga: Dreamland Gran Canària (diumenge 14, 13 hores) i Baxi Manresa (dissabte 20, 18 hores). A més, dos enfrontaments on predominarà la dificultat i resiliència.

Fitxa Tècnica

88 - MoraBanc Andorra (21+14+20+33). Cinc inicial: Tyson Pérez (12), Jean Montero (15), Jerrick Harding (20), Stan Okoye (4) i Marin Maric (18). Mihajlo Andric (2), Rafa Luz (48, Nacho Llovet (4), Juan Rubio (-) i Tobias Borg (4).

62 - Covirán Granada (17+15+14+16). Cinc inicial: Kwan Cheatham (18), Elias Valtonen (9), Lluís Costa (4), Jacob Wiley (10) i David Krämer (8). Pere Tomàs (8), Christian Díaz (-), Germán Martínez (-), Jonathan Rouselle (7), Cristiano Felicio (-) i Malik Dimé (-).