Detall de notícia

• La selecció femenina sub-16. (Foto: FAF)
Per Redacció, 04/04/2024 A LES 13:21

La selecció femenina sub-16 s'imposa a Montenegro (4-1)

Andorra la Vella.- La selecció femenina sub-16 avança de manera favorable en el torneig de desenvolupament UEFA que s'està celebrant durant aquesta setmana a Malta. Fins ara, ja s'han disputat dos partits on han pogut tastar ambdues cares de la moneda. Així doncs, el combinat dirigit per Catia da Silva ha pres aquest viatge com una oportunitat per poder extreure el màxim possible.

Les andorranes no han viscut el millor inici en el campionat després de caure per 4-1 contra Bulgària, on el seu únic gol ho va marcar Danha. Volent posar remei al resultat anterior, en el matx d'aquest dijous contra Montenegro, han pogut imposar-se i demostrar de què estan fetes des del xiulet inicial.

Al minut 36, Emma Duró obria el marcador en aprofitar una passada de la mort a porteria buida. Tan sols sis minuts després, Ariadna Pernía vivia la mateixa assistència des de l'esquerra per continuar ampliant les diferències i deixar el digital amb un 2-0 a favor al descans. El domini assolit a la gespa durant la primera part seguiria fins al final. En la represa, Carla Ber marcava el tercer al cap de cinc minuts. Al 56', Èlia Quílez sentenciava el matx amb un golàs. I en el contraatac, les balcàniques enviarien la pilota al fons de la xarxa i tancaven així el resultat definitiu (4-1).

"Super bon partit, molt complet tant ofensivament com defensivament on han estat impecables en defensa" ha valorat Da Silva. La contundència i el control de les jugadores han sigut els aspectes més importants del duel. "No han donat opcions al rival per generar ocasions" ha explicat. En aquest sentit, el mèrit recau en la creació del bon futbol i el plantejament del joc, on sortien des de darrere en curt "tenint les coses clares" amb arribades per banda i formant situacions de dos contra un, per arribar amb gent a l'atac. Des del cos tècnic, declaren que se senten molt orgullosos i satisfets de la intensitat que ha demostrat el conjunt tricolor.

El darrer enfrontament de les tricolors serà dissabte a les 10 hores, on intentaran tornar-se a imposar a l'equip del país organitzador.