Carregant...

Detall de notícia

  • La tenista Vicky Jiménez al torneig WTA 125 de La Bisbal d'Empordà. (Foto: WTA La Bisbal Empordà)
Per Elena Martins, 03/04/2024 A LES 19:01

Vicky Jiménez s'acomiada de l'open Solgironés i ja pensa en Madrid

Andorra la Vella.- La tenista Vicky Jiménez Kasintseva cau contra l'argentina Maria Lourdes Carlé per 6-2; 1-6 i 6-2 al WTA 125 Solgironés de La Bisbal d'Empordà. El partit, que ha tingut una durada de 2.14 hores, ha estat caracteritzat pels punts llargs i els alts i baixos per part d'ambdues jugadores. Així, l'andorrana suma la seva cinquena derrota de la temporada, mentre que Carlé passa de ronda per trobar-se amb la russa Oksana Selekhmeteva.

Mal plantejament de la tricolor al començament del duel que l'ha condemnat a la pèrdua imminent. Amb un 1-1 al digital, al seu segon servei, Carlé obtenia el joc al segon 'break-point'. Jiménez, que ho faria tot per acurtar les distàncies, es deixava aixecar un 0-15 a favor al 3-2. Passada la mitja hora, l'argentina rematava la primera mànega amb un 6-2 marcat per les errades de Jiménez, sobretot en les jugades curtes.

Durant el segon set, s'ha vist una Jiménez Kasintseva que feia temps que no sortia. La fortalesa mental i la solidesa tant a la xarxa com al fons de la pista han sigut els aspectes claus per a un marcador d'1-6. La tricolor assolia el 15-40 després d'una espectacular deixada a dalt, que Carlé retornaria amb escreix, però Jiménez acabaria amb un 'smash' creuat. No obstant això, li ha costat tancar el primer joc. Una errada en un 'passing shot' feia el 30-40 i un ral·li llarg favorable per a l'argentina, ficaria el 40 iguals. Tot el que Carlé encertava per equiparar el resultat, ho acabava perdent a la xarxa pel 0-1. En aquest precís moment, seria una remuntada constant del nivell de joc de Jiménez. Ràpidament, es veia un 1-4 al digital que a l'hora i quart de matx, es transformaria en la traducció de la disputa obligatòria d'una darrera mànega.

La número 98 de món rebia a l'inici del tercer ser el pitjor cop del partit: un 0-2 en contra amb 'break' i conservació de servei per part de la seva rival. I quan tothom pensava que no podria aixecar el cap, sumava el seu primer joc de la mànega en remuntar un 30-40. Aquest gir no ha anat bé per a l'andorrana en fer una de freda i una de calenta. Es deixava anar dos punts que li empitjorava el bon moment en el qual estava, al 3-2, en un duel que semblava tornar a la dinàmica dels primers 39 minuts. Finalment, durant els darrers jocs ha tingut diverses oportunitats per poder tornar a introduir-se al partit, sense èxit.

Possible WC a Madrid

La nova oportunitat de la jove de 18 anys depèn del Mutua Madrid Open, Master1000 que es disputa a la capital espanyola del 22 d'abril al 5 de maig. L'organització del torneig ha repartit aquest dimecres les primeres invitacions, anomenades 'Wild Cards' (WC), a la romanesa Simona Halep (ex número 1 del món), i a la danesa Caroline Wozniacki (guanyadora de l'open d'Austràlia 2018).

Jiménez està a l'espera de saber si rebrà una invitació, on té possibilitats altes en haver participat en diverses vegades i haver-se fet amb el trofeu en la categoria sub-16 l'any 2019.