Carregant...

Detall de notícia

  • Un instant de l'entrenament a Montenegro. (Foto: FAF)
Per Elena Martins, 05/04/2024 A LES 12:04

Primera llista de Panadero per Podgorica amb novetats i baixes

Andorra la Vella.- La selecció femenina absoluta dona el tret de sortida a la nova edició de la UEFA Nations League. Així doncs, en aquesta primera finestra internacional, estan posicionades en el grup C3 de la Lliga C, segons el coeficient europeu. En aquest sentit, es veuran les cares amb l'equip de Montenegro (divendres 5, 16.30 hores) i Grècia (dimarts 9, 19 hores a l'Estadi Nacional) a l'espera de conèixer el que pot donar les Illes Fèroe. Les tricolors s'enfronten a molts reptes, però no solament en l'àmbit futbolístic. L'arribada del nou seleccionador Albert Panadero pot caure de qualsevol de les dues cares de la moneda, i només es podrà revelar sobre el verd.

Al mes de gener, es va presentar de manera oficial a l'entrenador substitut de José Antonio Martín. Dos dies més tard, ja iniciava els entrenaments amb les jugadores. En conseqüència, no han pogut disputar cap partit oficial amb Panadero a la banqueta. Això sí, li sobra experiència. Ha estat a càrrec de la sub-16 i sub-17 masculines i afronta el repte amb "ganes de poder fer créixer l'equip". De fet, aquest dimecres ha llençat la convocatòria oficial pel primer duel.

La davantera Júlia Rodríguez i les migcampistes Lola Campos i Aitana Colobrans viuen la seva primera convocatòria amb l'absoluta, a l'espera de si podran lluir la samarreta tricolor en el seu debut. D'igual manera, sorprèn la tornada de Lluna Gallego a les files de l'equip, on 'Pana' ha volgut dipositar tota la seva confiança. Qui no poden acudir en aquesta finestra per lesió són Maria Da Cruz, Cris Lacour i Júlia Domingo. Les bones noves arriben de part de Maria Ruzafa i Ari Gonçalves, totalment recuperades de les lesions.

Així doncs, la convocatoria completa per l'inici del preeuropeu la conformen les porteres Luna Marcet i Alex Cardoso; les defenses Paula da Silva, Maria Moles, Laia Sin, Neus Rosas i Gallego; les migcampistes Laia Solé, Tere Morató, Èrica Gonçalves, Uma de Vertiz, Marina Fernández, Campos i Colobrans; i les davanteres Gemma Lluch, Clàudia Plaja, Gonçalves, Rodríguez i Ruzafa.

Montenegro, un dels 'cocos' de la lliga C

Encara que sembli que la selecció dirigida per Mirko Marić és irregular, la veritat és que en la darrera edició de la lliga de les nacions van quedar com a segones classificades del grup C3, i a més, van optar als 'Play-Offs' d'ascens a la lliga B. Tanmateix, la sort no va caure del seu costat, emparellant-les contra Irlanda del Nord amb qui van perdre per 3-1. Així doncs, es posicionen com un equip fort en aquesta categoria al qual imposar-se no serà tasca fàcil.

Les andorranes viatgen a Podgorica amb la mentalitat de poder sumar un punt més de fortalesa de cara al partit contra la selecció hel·lena.