Carregant...

Detall de notícia

  • El director esportiu de l'FC Andorra, Jaume Nogués, i el nou entrenador del club, Ferran Costa. (Foto: E. M.)
Per Elena Martins, 02/04/2024 A LES 14:19

Arriba 'El boig del futbol', arriba Ferran Costa

Andorra la Vella.- "Tinc molta il·lusió, moltes ganes de treballar i de transmetre l'energia que porto, i de trepitjar ja el verd" han sigut les primeres paraules del nou entrenador de l'FC Andorra, Ferran Costa, durant la presentació oficial. El jove de Castelldefels aterra al principat per intentar treure als tricolors del pou on semblen estar enterrats, a més de com a "projecte de futur", segons ha esmentat el director esportiu del club, Jaume Nogués, en firmar contracte fins al juny de 2025. No ha estat fàcil, però. La realització de diversos acords amb el seu antic equip, el Badalona Futur, ha suposat una entrecreuada per a la directiva andorrana. No obstant això, finalment s'ha resolt en una de les seves accions "disruptives" respecte als altres competidors on aposten per "gent jove amb capacitat de treball i talent" ha afirmat Nogués.

La següent era dona el tret de sortida a menys d'una setmana de tancar l'anterior, però, "així és el futbol" ha expressat el director esportiu. En conseqüència, ha tornat a recalcar que la idea principal era continuar amb Eder Sarabia fins a final de temporada, tot i que la situació no ho ha permès. Com a club, destaquen per la seva estabilitat pel que fa a cos tècnic i plantilla, un aspecte que ha volgut recalcar, ja que van intentar arribar vius al duel contra l'Amorebieta. "Se'ns va fer costa amunt, hi havia cada vegada més pressió i havíem de virar el rumb" ha assenyalat. Ara per ara, afronten aquest repte amb il·lusió perquè no hi havia pla B, "la gent parlava molt bé d'en Ferran (Costa) i ho teníem clar".

Sent conscients què han traslladat el problema de la manca de tècnic als 'escapualts', han expressat les seves disculpes públicament i l'agraïment a parts iguals. "Era una opció pagar la clàusula, però volíem fer les coses bé" ha finalitzat Nogués, confirmant que aquest tipus d'accions et marquen com a club.

El boig del futbol

Costa ha estat anomenat en diverses ocasions com a 'el boig del futbol'. De fet, aquest sobrenom cobra sentit quan ell mateix al·lega que porta entrenant des dels 13 anys, s'ha vist tots els matxs dels tricolors i no es conforma amb el mínim. "Va haver-hi un any en què em vaig oblidar de comprar el raïm per Cap d'Any" ha revelat entre riures. Respecte a la seva curta edat, no es valora la poca experiència, sinó les ganes i ambició que es demostra en els seus homes. "El camí cap a la lluita és el treball, la convicció... Tots els aspectes que influeixen en el projecte i en els jugadors" ha valorat. En addició, té una predisposició absoluta per arribar al partit contra l'Eldense tan preparats com sigui possible, encara que tenen el rellotge a sobre. "No és cosa d'estil, ni de com ho veiem. Hem de ser versàtils i intel·ligents per arribar a entendre el que tenim i hem de fer" ha assegurat, volent afegir que si es fixessin en l'experiència, ell no seria aquí.

El míster té les coses ben clares, vol "anar al límit" i trobar el punt d'inconformisme i d'exigència com a mètode per arribar al cim amb un vestuari "humà magnífic amb positivisme". Ja ha tingut una primera presa de contacte amb els capitans, la qual ha estat l'ocasió perfecta per compartir punts de vista i conèixer-se una mica més a fons.

L'aventura de la permanència


D'aquesta forma, Costa s'embarca en un repte molt difícil amb l'objectiu d'intentar sumar i aportar la seva visió sobre la situació, sempre amb "respecte total i absolut cap a la feina de l'anterior cos tècnic" ha esmentat. Coneix la competició. Les darreres jornades sempre es complica, per això, vol tenir "versatilitat" en els diversos condicionants que t'exigeix la segona divisió. "L'instint de supervivència és innegociable, és indiferent en el moment de la temporada on ens trobem" ha afirmat declarant que cada pilota i situació pot ser important. I així, no estan "per menysprear, hem de respondre a qualsevol situació".

La importància de les arrels

"L'essència és el factor clau. Vinc del futbol de fang, on m'han format com a entrenador i com a persona" ha revelat. En aquest sentit, el català ha valorat la competència que ha viscut contra grans professionals que "no surten per la tele", però doten d'una qualitat altíssima. "Venir de baix t'obliga a optimitzar totes les oportunitats al màxim, a ser agraït amb la vida" ha ressaltat.

Així doncs, només ha mostrat paraules d'agraïment cap a tots els clubs que l'han vist créixer, en especial, al Badalona Futur.