Carregant...

Detall de notícia

  • El pilot Xavi Cardelús. (Foto: Cardelús Racing Team)
Per Redacció, 22/03/2024 A LES 17:32

Dificultats per a Cardelús en els primers entrenaments del Gran Premi de Portugal

Andorra la Vella.- La primera jornada d’entrenaments del Gran Premi de Portugal que s’ha fet aquest divendres al circuit de Portimao, ha estat marcada per diferents circumstàncies que no l’han fet fàcil per Xavi Cardelús, però malgrat això, ha estat força positiva.

La primera sessió del dia ha estat complicada perquè, al llarg de la nit havia plogut fang i la pista estava molt bruta i, fins i tot humida en algun dels seus punts. En aquestes condicions, el pilot de l’equip Fantic Racing ha marcat una volta ràpida d'1’48.981 en la seva segona sortida a pista i s’ha situat a la 22ena posició. Les condicions de l’asfalt han endarrerit el treball en la posada a punt de la moto.

Al segon entrenament del dia, l’asfalt de Portimao estava un pèl millor i això s’ha reflectit als temps de tots els pilots de la categoria. El millor de l’andorrà ha estat d'1’44.298. Aquest registre l’ha deixat al 23è lloc a dos segons del millor temps en una sessió en la que el mal de cap no li ha permès fer tandes llargues.

"La feina que hem fet ha estat positiva i profitosa però encara podia haver estat millor perquè ens han afectat diferents circumstàncies negatives", ha valorat el pilot que ha destacat que al matí "la pista estava molt bruta" pel fang, la qual cosa l'ha fet rodar "en males condicions i a la tarda, amb l’asfalt més bé" ha pogut "treballar amb més continuïtat" tot i que ha detallat que s'havia d’aturar "cada set o vuit voltes" pel mal de cap. "Malgrat això, he rodat només dos segons més lent que el millor registre de Moto2 i hem fixat força la posada a punt de la moto per afrontar la jornada (de dissabte) en què espero no tenir tants problemes".