• El migcampista Eric Izquierdo en un moment del partit. (Foto: FAF)
  • Un dels gols de Croàcia contra Andorra. (Foto: FAF)
Per Elena Martins, 21/03/2024 A LES 22:23

La sub-21 cau per 0-3 en un partit on han anat 'in crescendo'

Andorra la Vella.- Quarta derrota de la selecció andorrana sub-21 en la fase de grups dels classificatoris per l'Eurocopa 2025 contra una Croàcia que ha donat un futbol brillant. Tanmateix, l'Andorra ha anat de menys a més, gaudint de les ocasions més clares durant la segona part, sense tenir la sort del seu costat.

La primera part ha estat una muntanya russa constant. Els d'Eloy Casals veien com l'empat duraria tan sols dos minuts al marcador per un gol en pròpia porta. Una pilota passada de Mauro Perkovic entre Alessio Montenegro i Nil Boutarfas acabava a peus d'Eric Izquierdo per fer el 0-1. Croàcia continuaria dominant i al 8, arribava el segon per part de Marin Ljubičić en rebre una assitència excel·lent de Stipe Biuk. Els andorrans veien l'oportunitat de començar a aixecar el marcador en un córner, que finalment se n'aniria fora. Al 15', els de Dragan Skočić veien cel obert en mans d'Igor Matanovic, on Montenegro i Biel Borra no podien evitar el xut que s'anava per sobre del travesser. S'ha vist a un equip amb poca pressió a la sortida del baló i un joc propi d'anar a defensar el resultat. En aquest sentit, han començat a creuar camp a partir del minut 25, però sense èxit. La més destacada pels andorrans ha vingut en una falta treta per Rosas, que anava directa a l'esquadra amb una intervenció perfecta de Čavlina.

A la represa, la selecció andorrana sortia amb més convicció i un plantejament de joc atacant. De fet, a diferència de l'inici del matx, les primeres ocasions eren en camp contrari i bastant favorables per als tricolors. Balastegui no podia controlar una pilota rebuda a l'aire per part del defensa del filial del Reial Betis. La primera cartolina groga del duel la veuria Olivera al 51. l, al 57, Izquierdo tornava a gaudir d'una ocasió llarga des de fora de l'àrea. Entra Guma per Balastegi al minut 62', i dos minuts després, una nova entesa entre l'11 i el 8 era desviada per un defensa croat. A la contra, els visitants aprofitaven per sortit amb velocitat. En defensa, Borra guanyava la lluita i desfeia el possible 0-3. 11 minuts pel xiulet final i els tricolors creaven una nova per a un servei des de la cantonada. L'encarregat de treure-la era Rodrigo, l'agafava Babot i s'escapava, un cop més, pel travesser.

Minut 84. Falta en curt de Acosta per Ferreira. L'intent de remat de Puigsegur acaba per la línia de dalt. Bukvić envia la pilota al fons de la xarxa amb assistència de Belcar per un 0-3 que descol·locava per complet als locals. Cal destacar les diferents polèmiques arbitrals, les quals s'agreujaven amb els minuts finals, amb Arnau Torrellas Barrios i Rosas veient les grogues al 88 i 89, respectivament.

Així, l'Andorra continua penúltima del grup G. En canvi, Croàcia reafirma la segona posició i no aconsegueix empatar a punts amb una selecció portuguesa que ha guanyat per 4-0 a les Illes Fèroe. El següent partit donarà a parlar: una Bielorússia - Grècia, que pot posar als de Nikolaos Papadopoulos en la lluita de les places per a la classificació directa. En aquest sentit, el resultat d'aquest enfrontament serà determinant per als tricolors que viatjaran a les illes gregues per disputar el darrer duel d'aquesta finestra UEFA.

Un matx per aprendre

El seleccionador ha analitzat de manera positiva les ganes de competir demostrades per l'equip. Tanmateix, ha esmentat que els dos gols en menys de 10 minuts han "condicionat el partit" i l'ha posat "molt de cara" pels visitants. En aquest sentit, ha estat crític i ha entonat el 'mea culpa' per no pressionar des del principi. "No podem regalar 20 minuts d'un partit internacional contra una subcampiona del món i d'Europa" han sigut les seves paraules al vestuari durant la mitja part.

"En la segona part, era un joc de veure qui volia arriscar més o menys, i per això no ha passat massa cosa" ha explicat Casals. Sent conscients del nivell de la selecció grega, no volent tornar a repetir la dinàmica del partit. "Hem d'anar sense cap mena de problema, i amb la mentalitat que podem intentar fer les coses bé" ha conclòs.